3 Nisan 2013 Çarşamba

Tatbak-Nişantaşı

Tatbak,Nişantaşında Vali Konağı caddesinde bulunan bir esnaf lokantası.

Kurucusu Hasan Katıkçı 1941 yılında Gaziantepte doğmuş.Küçük yaşta babasına kaybedince geçim sıkıntısı nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp çalışmaya başlar.Gaziantepte bir kaç kebapçıda çalışmaya başladıktan sonra Ankaraya ordan da İstanbula gelir.1960 yılında da Nişantaşı Vali Konağı caddesinde 3 masa ile Tatbak'ı kurar. Şimdi ise iki katlı 90 masalık bir mekan:)

Ben gittiğimde 1,5 porsiyon lahmacun yedim.Lahmacunu oldukça lezzetli.(İçine soğan ve sarımsak koymuyorlar.Soğan ve sarımsaksız lahmacun mu olur demeyin.Tadını beğendim:)Hızlı servis yapan güler yüzlü,saygılı çalışanlara sahip

Fiyat Listesi:

Lahmacun fiyatı:5 TL

Ayranın fiyatı:2,5TL(Ayran şişede satılıyor)

Mekana ait önemli bilgiler:

Lahmacunun yanında sadece limon getiriyorlar salata vermiyorlar.Salata isterseniz 5TL ücret karşılığında alabilirsiniz.

Biliyorsunuz ki salata her yerde ücretsiz veriliyor.Neden ücret alındığını sordum :)

Müşteriler salata ücretli olsun çeşit fazla olsun şeklinde bir öneride bulunmuşlar.Onlarda müşteri taleplerini değerlendirip maydonoz soğan,domates turp ve limona roka ilave edip bir salata oluşturmuşlar.Ama bu salatanın yanında her kebapçıda yediğimiz salata çeşidinden de olsa daha iyi olabilirdi.

Yurtdışında yaşayanlar içinde çok güzel bir bilgi öğrendim.Vakumlu lahmacun satıyorlar ve lahmacunu 3,4 ay muhafaza edebiliyorsunuz :)

Adres:

Vali Konağı caddesi Akkavak sokak.Nişantaşı

(Vali Konağı caddesinin sağ tarafında kalıyor.Kifidis ve deriden mağazalarının olduğu sokakta) (Tatbak'ın başka bir yerde şubesi olmadığını özellikle belirtmek isterim.Tatbak adında farklı yerlerde şubeler açılmış bu şubelerle ilgili yasal işlem başlattıklarını bildirdiler)

Telefon numarası:

0212 246 13 06

Çalışma Saatleri:

Hafta içi ve Cumartesi günleri 11.00 ile 21.00 arası hizmet vermektedir.Pazar günleri kapalıdır.

Mekanda nakit para ve kredi kartı geçerlidir.Sodexho,multinet gibi kartlar geçerli değildir.

24 yorum :

  1. böyle esnaf lokantalarını çok severim çok keyifli olur, yemek kalitesi de iyiyse hele!!! bu lahmacunu denemek lazım soğansız sarımsaksız çok merak ettim nedense iyi olabileceğini düşünüyorum:))) Haftasonu İstanbuldaydım ama hızlı gezdim zaman azdı maalesef heryeri gezemedim bidahakine gidilmeli diye restorant listesi yapıcam:)))

    YanıtlaSil
  2. evet hizmet lezzet hepsi bir arada olan bir esnaf lokantası.İstanbul için bir liste oluşturmalısın ve o listede burası olmalı canım :)

    YanıtlaSil
  3. Sayende İstanbul'un güzel ve hizmeti iyi yerlerini öğreniyoruz..Çok teşekkürler sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Sağol canım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Sen lahmacun yedim dedin benim ağzım sulandı. Bak aklımda olsun gidersem mutlaka gideceğim. Ne güzel bir hizmet, emeğine sağlık Büşracım..

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar ben geldim,artık beraber gezeriz...sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Feray Kaygısız: Çok teşekkür ederim canım:)Evet listene eklemelisin.Eti de midemi hiç rahatsız etmedi beni..
    Nursen Aksoy: Hoşgeldin canım :)Yine beklerim.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Hızlı servis yapmaları güzelmiş en sevmediğim şey yemeğin geç gelmesi sevgiler:))

    YanıtlaSil
  9. canim yorumun icin tskr ederim.. bende takibe aldim! (: paylasimlar harika.

    YanıtlaSil
  10. Hatice avcı:Evet bende beklemekten nefret ediyorum :)Hızlı servis olması güzel..
    Çağla:Teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
  11. Canım sana hayranım :) Hergün nasıl bukadar yerleri dolaşabiliyorsun :) Mekan gayet temiz gözüküyor benim içinde önemli noktalardan birisi o..Fiyatların makul olduğu yerlerde salata bedava pek olmaz ..Ama nefis gözüküyor lahmacun Afiyet bal şeker olsun canım :)

    YanıtlaSil
  12. Gezmeyi çok seviyorum.Dışarda olunca da karnım acıkıyor.Bende yakınlarımda nereler var hemen değerlendiriyorum :)Temizlik çok önemli benim içinde..Evet hamuru incecik çok güzel lahmacunu..Teşekkür ederim canım.Bir günde birlikte gezelim şekerim :)

    YanıtlaSil
  13. Epeydir kendi lahmacunumu yapıp yediğimden fiyatları hakkında hiç bilgim yok mekan güzel temiz ama bir esnaf lokantası için bana biraz beş lira bir lahmacun için pahalı geldi şayet tek lahmacun doyurucuysa o zaman şahane ah bir de yanında salata ile servis yapsalar kuralları salata limon lahmacundur illaa ki acaba çiğ köftede tavırları ne oluyor ki o bol yeşillikli salatalı yenen bir lezzet.Canım Büşrammm emeklerine sağlık olsun tatlım.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Elde yapılan herşey lezzetlidir :)aslında lahmacunun hamuru incecikti ve lahmacun doyurucuydu ama yanında salata verseler daha iyi olabilirdi.Çiğköftede de aynı kural geçerlidir herhalde:)Sağol canım..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. Allaha cok sukur Istanbulu gezen birini tanimis oldum bugun..genelde Istanbuldan katilan ve yazan cok ama yerlerini mekanlarini az kisi anlatip paylasiyor..sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. ilgi alanına girdiğine çok sevindim canım.Güzel düşüncen için çok teşekkür ederim.Bol bol görüşmek dileğiyle.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. genel de pide ve lahmacun harcını kendim hazırlıyorum çok güzel oluyor ve her bakımdan içime siniyor, hoş dışarda da bazı yerler var lezzetini beğendiğim üstelik fiyatlar da makul. bana pahalı geldi canım, sonraaa.. soğansız pek düşünemiyorum ama senin damak zevkine güveniyorum. bağenmişsin, ama lahmacunun olmazsa olmazlarının, yanın da getirilmemesi, esirgenmesi, artı ücret uygulaması çok yanlış, böyle bir mantık ve bakış açısı beni bu mekandan uzaklaştırır dı örneğin, hele müessese büyükse küçük düşünmeyi kendisine yakıştırmamalı aslında. esas olan müşteriyi memnun etmek değil mi, yani gerçek kazanım bu değil mi? o halde... haksızmıyım?:))))) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  18. busracım ne guzel bızım yerımıze gezıp on bılgı verıyorsun emeğıne sağlık

    YanıtlaSil
  19. güzelmıs lahmacunu bende severım ama sıcak olacak bır de tabı lezzetı yerınde olacak bir de ben kendı yaptıklarımı daha cok sevıyorum:)belkı daha lezzetlısıne rastlamadıgım ıcın dışarda bır aç kez yedım evde yaptıgımın lezzetını alamadım halbukı onların fırınları bu iş için daha uygun daha lezzetlı olması gerekıyor herhalde ben güzel yapan bır yere rastlamadım tatbaka kısmetse gıderım ınşallah:)teşekkurler..

    YanıtlaSil
  20. Büşra'cım ne güzel benim ömrüm iş-ev arası geçti,inşallah Rabbim bana da gezmeyi nasip eder,sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. lahmacun çok severim her yer tam tadında yapamıyor,hatta çoğu yer kıymLI pide gibi yapıyor.
    afiyetler olsun çok lezzetliye benziyor :)

    YanıtlaSil
  22. Handanın dünyası:Bende senin gibi düşünüyorum canım..Lahmacunun yanında ücretsiz verilen bir salata çeşiti de olamalıydı.Soğansız ve sarımsaksız bende düşünemiyordum ama tadı hoşuma gitti :)
    Selma Tamer:Teşekkür ederim canım :)
    Zeymuran:Bende lahmacunu her yerde yiyemiyorum..Genelde hamur olan çıtırlıktan uzak tadlar bana hitap etmiyor :)Lahmacunun hamuru ince olmalı ve çıtır çıtır olmalı..Tavsiye ederim canım
    Derya Sezgin: Allah sana da gezmeyi nasip etsin canım :)
    Ugur Böceğiim mutfağı: evet bende dışarda çok güvenemiyorum :)Genelde de hamur yapıyorlar sevmiyorum.Tatlıses de bu konuda iyi ama kıyaslama yaptığımda buranın lahmacunu daha iyiydi :)Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba! Yılda bir kere de olsa İstanbul'a uğruyorum, Turkiye'ye geldiğimde. Her seferinde de bu sefer nerelere gitsem, nerede yemek yesem diye düşünüyorum. İşte tam da bu yüzden blogunla ve seninle tanıştığıma çok sevindim! Sevgiler!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...