19 Mart 2017 Pazar

Yunus Emre Akkor ile Hyatt Regency de Osmanlı Saray Mutfağı

Genellikle otellerde dünya mutfaklarıyla ilgili lezzet festivalleri düzenlenirken Hyatt Regency de Osmanlı Saray Mutfağı'na ait yemek ve tatlıların düzenleneceği bir lezzet şöleni olacak. 17 Mart-26 Mart tarihleri arasında geçmişten günümüze gelen Osmanlı saray mutfağına özgü tatlar açık büfe akşam yemeği olarak ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca Seramik ve Çini Ustası Adil Can'ın da bir sergisi olacak. Osmanlı menüsünü hazırlayan ünlü şef Yunus Emre Akkor Osmanlı Saray Mutfağına özgü lezzetlerin ait oldukları yörelerine  ve bu lezzetlerin hikayelerine de yer verecek. Ziyaretçilerin lezzet deneyimi dışında Osmanlı'ya özgü hamam deneyimi yaşaması,  21-23 Mart tarihleri arasında iki aşçılık atölyesinde Osmanlı mutfağına ait yöresel yemekleri öğrenme şansı yakalaması da oldukça iyi düşünülmüş etkinliklerden..


Lezzet festivali başlamadan önce bu zengin Osmanlı mutfağına ait yemek ve tatlıları ilk tadanlardandık. Sütlü Badem Çorbası, Lebeniye Çorbası ve Fihi Ma Fih Çorbası; Lor Mahlutu, Mastabe, Muhammara, Bademli Ispanak Kökü, Kırma Zeytin Peyvazı, Buğday Cacığı, Ayvalı Soğanlı Et gibi mezeler olacak. Ara sıcak olarak ; Şeyhül Mahşi, Tulum Peynirli Patlıcan, Kavun dolması; ana yemek olarak Etli Firik Ayvalı Soğanlı Yahni, Kırma Tavuk Kebabı, Kilis Tava, Sarımsaklı Pilav, Zerdeçallı Bulgur Aşı ve Herise ; tatlı ve şerbet olarak ise Cennet Çamuru, Helva-i Hakani, Ballı Pekmezli Elma Baklavası, Sahine ve Reyhan Şerbeti gibi Osmanlı saray mutfağına özgü lezzetler ziyaretçilerle buluşacak.


Çorba olarak Sütlü Badem Çorbası;


Mezeler ve ara sıcaklar:

Şeyhül Maşhi Dolma ( en altta sağda) favorim oldu.




 

Etli Firik Ayvalı Soğanlı Yahni ve Firik Pilavı denenmesi gereken lezzetlerden..



Un, pirinç unu ve nişastayla yapılan, şerbetiyle bal kaymak kullanılan Osmanlı Saray mutfağının leziz tatlısı Helvai Hakani ile final yaptık.


Osmanlı Saray Mutfağı'nın leziz yemek ve tatlılarını denemek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir lezzet şöleni.

Adres:

Ataköy 2-5-6 Mah. No:2 Sahil yolu cad. Ataköy/Bakırköy(Galeria dan Atatürk havalimanı yönünde 15 dakika yürüme mesafesinde.)

Telefon:
0212 463 12 34


17 Mart 2017 Cuma

Grandma Bakery\Nişantaşı

Grandma Bakery, Nişantaşı'nda Teşvikiye Cami'sinin hemen arkasındaki Ahmet Fetgari sokakta  bulunan yaklaşık iki yıllık  şirin bir mekan. Grandma isminin verilme sebebi; mekan sahibi Ceyda Köse'nin anneannesinin ekmek yapma hikayelerinden yola çıkılması. Ekşi maya ekmeklerini hazırlarken katkı maddesi, kimyasal ürün ve yapay aroma kullanmıyorlar. Doğal un, su, tuz kullanarak yapıyorlar. Kullandıkları maya, anneanneden kalma 7 yıllık maya. Ekşi mayalı ekmekler, üç günde diğer ekmekleri ise iki günde yapıyorlar. Ekmekler, taş fırında pişiriliyor.

İlk zamanlar organik ekmek üretimiyle ön plana çıksada zamanla farklı çeşitler üreterek bugünkü görünümünü almış. Burada ananeden kalan, özlediğimiz tariflerle hazırlanan yiyecekleri bulabiliyorsunuz. Ürünlerini herhangi bir katkı maddesi kullanmadan üretiyorlar. Hatta keklere, pastalara kullandıkları malzemeler, kendi ürettikleri ürünlerden. Ayrıca şeker kullanmadan, glutensiz hazırlanan tatlı ve pastalar da var. Margarin yerine tereyağ ve zeytinyağ tercih ediliyor. Grandma da  'Kendi evimde nasıl hazırlıyorsam burada da öyle hazırlıyorum.'  prensibi oldukça hoşuma gitti. Böyle mekanları seviyorum.



Ekmekler, Poğaçalar, Kekler,  Pastalar, Kruvasanlar.. Kapıdan girer girmez adeta bir vitrinle karşılaşıyorsunuz. Ayrıca öğle yemeği için uğramak isterseniz zeytinyağlı sebze ve salata bölümü de bulunuyor.Kısaca; Grandma Bakery'i  kahvaltı, öğle yemeği, kahve molası için tercih edebilirsiniz.


Ben kahvaltı için tercih edenlerdenim. Kahvaltı tabağının sunumu orjinal ve oldukça doyurucu . Kahvaltı tabağının yanında demlikle çay veriliyor. Hazırlanan bergomat çayı'nın rengi dikkatinizi çekmiş olabilir. Çay, sağlıklı olması açısından farklı metodla demleniyor.


Kahvaltı tabağının yanında ispanyol omleti denedim. Oldukça lezzetliydi.



Fiyatı:

Kahvaltı: 32,5 TL
Demlik çay: 10 TL

Omlet: 18:50 TL

Adres:
Teşvikiye mah. Ahmet Fetgari sok. No:38 Nişantaşı\Şişli

Telefon:

0212 234 74 20

Mekan sabah 09:30 ile akşam 21:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.



grandma bakery, grandma bakery teşvikiye, grandma nişantaşı, nişantaşı mekanlar, nişantaşı şişli, tatlı, teşvikiye cami, teşvikiye nişantaşı, yemek,

9 Mart 2017 Perşembe

The St Regis Spago/ Nişantaşı/Mim Kemal Öke Caddesi

St. Regis Spago Otel, Nişantaşında Mim Kemal Öke caddesinde, Maçka parkının hemen yanında yer alıyor. Amerikada 4 şubesi olan St Regis Spago, Amerika dışındaki ilk uluslararası restoranı olma özelliğini taşıyor. Spago'nun sahibi,2 Michelin yıldızlı, Oscar ödül törenlerinin başarılı aşçısı Wolfgang Puck. Wolfgang Puck'ın menüsü, çiftlikten masaya felsefesi türk yemek kültürüne uyarlanarak sunuluyor. St. Regis Spago'nun mutfak koordinatörlüğünü  ünlü şef Murat Bozok yapıyor. St. Regis Spago'nun menüsünü Wolfgang Puck ile birlikte hazırlıyorlar.  Amerikan, Asya ve İtalyan mutfağına özgü lezzetler bulabiliyorsunuz.  Alkollü-alkolsüz kokteyler, mezeler, taş fırında yapılan pizzalar,  el yapımı makarnalar gibi zengin bir menüye sahip.

Çeri domates, Rokfor peynirli çıtır marul, Ardıç tohum ve kekikli kestane çorbası, Hint baharatlarıyla harmanlanarak fırında ağır ateşte pişirilen dana yanağı, Yıllanmış Chedar Peyniri, Mozeralla Peyniri ve Gravyer Peyniri ile sunulan Macaroni denediğim lezzetlerden.

Salatayla pek aram yoktur ama Rokfor peyniri sevenler için iyi bir alternatif.




Ardıç Tohumlu Kekikli Kestane Çorbası, Sinoptan getirilen kestanelerden yapılıyor. Lezzet bakımından gayet iyiydi.



Hint baharatlarıyla harmanlanarak fırında ağır ateşte pişirilen dana yapağı ve Macaroni benim en beğendiğim lezzetlerden oldu.





Tatlı olarak, Crumble tercih ettim. Tam bir enerji bombası :)



Fiyat listesi:
Çıtır marul salata: 33 TL
Fırınlanmış Dana yanağı: 76 TL
Macaroni: 32 TL
Crumble: 34 TL

Menü:




Adres:
Harbiye Mahallesi, Mim Kemal Öke caddesi No:35 Şişli

Telefon:

0212 900 26 33 dahili: 671