31 Mart 2017 Cuma

Mutlaka Denemeniz Gereken Reserve Keyfi: Starbuck Reserve Kanyon AVM

Starbucks Reserve mağazası ilk kez Türkiye'de nişantaşında açılmıştı. Artık Kanyon Avm, Paladium Avm, Ankarada toplamda 8 şubesi bulunuyor. Reserve Nedir? diye merak edenlere kısaca açıklayalım. Dünyada nadir bulunan kahve çekirdekleri içinden keşfettikleri bir tutam kahveyi, kahve severlerle buluşturuyor. Buna da Reserve deniyor. Daha önce Starbuck Reserve ile ilgili daha detaylı bir yazı yazmıştım. Bilgi almak isteyenler yazıya buradan ulaşabilirler.

Geçtiğimiz hafta Kanyon Avm Starbucks'da sadece Reserve mağazalarında bulabileceğiniz kahve ve tatlıları denedim. Colombia Aldino kahve çekirdeğinin farklı demlenme metodları kullanıldığında nasıl lezzeti değiştirdiğine tanık oldum. Sifon (Spyhon), Chemex,  Black Eagle demleme metodları kullanılarak hazırlanan kahvelerle farklı lezzetler ortaya çıkıyor.


Sifon (Spyhon) kahve demleme tekniğinde aradaki sıcaklık ve basınç farkıyla demleniyor. Çok daha yoğun bir kahve tadı alıyorsunuz. Sifon(Syphon) Demleme Yöntemiyle nasıl kahve demlendiğini görmek isteyenler için youtube'da bir video paylaştım. Video için buraya tıklayabilirsiniz.



Chemex, kahvenin lezzetlerini ön plana çıkaran tek fincanlık demleme yöntemi. Aroma ve lezzeti ön plana çıkıyor. Clover ve Sifon(Spyhon) 'un aksine biraz daha yumuşak bir kahve tadı alıyorsunuz.



Freddo Capuccino, Sparkling Mint Espresso  denediğim soğuk kahve çeşitlerinden..

Freddo Capuccinoda doğal bir yöntemle harmanlanmış özel bir çekirdek bulunuyor. İçinde buz ve esmer şeker şurubu var. Yazın serinleten en özel tatlarından olacağına eminim.

Sparkling Mint Espresso ise soda ve kahve uyumundan oluşuyor. Soda ve kahveyi yanyana hiç düşünmemiştim. Kahvenin yanında soda içmeyi sevenler için güzel bir seçenek olmuş.





Kahvenin dışında, sadece Kanyon Reserve mağazasında bulabileceğiniz tatlı çeşitleri de bulunmakta. Bunlar;  Mini Oreolu Cheesecake, Limonlu Ekler, Tarçınlı Kakaolu kek. Tarçınlı Kakaolu Kek favorim oldu.





Starbucks Reserve'yi  sınırlı kahve çekirdekleri bitmeden denemenizi tavsiye ediyorum :)

Adres:
Büyükdere cad. no:185 Levent/ Şişli(Levent metro durağının yanı)

Telefon:
0212 319 76 76




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...