4 Nisan 2017 Salı

Boğaz(Deniz) manzaralı kahvaltı mekanları: Ma-i Cafe-Restaurant/Sarıyer

Ma-i Restaurant, Sarıyerde Eski Büyükdere İskelesinin olduğu yerde denizin yanında hatta denizin üstünde bulunuyor. Ma-i Restaurant'ın olduğu yer 1850'li yıllarda vapur iskelesiymiş. Eski Büyükdere İskelesi, Osmanlı döneminin önemli mimarlarından Ali Talat Bey'in imzasını taşıyor. Oldukça değerli ve tarihi bir yapı.



Boğaz manzarasının tadına varabileceğiniz mekan, 36 yıllığına kiralanmış. Tarihi dokusuna bağlı kalınarak hazırlanan Ma-i Restaurant'ta düğün, nikah, kurumsal toplantılar ve özel organizasyonlar yapılıyor. İskele girişinde Kuaför, şarküteri, pastane, aktar, kasap, mezeci ve fotoğrafçı'nın bulunduğu bir pasaj da yer alıyor. 


Ben boğaz manzarası eşliğinde güzel bir kahvaltı için tercih ettim. Serpme kahvaltısında Beyaz Peynir, Dil Peyniri, Tulum Peyniri, Tulum Peyniri, Siyah ve Yeşil Ayvalık Zeytinleri, Kiraz Domates, Salatalık, Acuka, Bahçe Yeşillikleri(Roka-Nane-Dereotu), Tulum-Lor Peynirli Yeşil Salata, Humus, Mevsim Meyve Salatası, Sigara Böreği, Patates Salatası, Çilek&Ceviz Reçeli, Karadut Reçelli Lor, Bal-Kaymak, Kuru Meyve Salatası(Kuru Kayısı, Kuru İncir, Kuru Erik) bulunuyor. Sepme kahvaltısı oldukça doyurucu. 



Serpme kahvaltısının yanında muzlu pankek, anne usulü kızartma ve keçi peynirli mücver'i de denedim. Favorim tabiki muzlu pankek oldu :)

Kahvaltı sonrası tarih kokan mekanda boğaz manzarasına karşı keyif yapmayı ihmal etmeyin derim!


Kahvenin yanında Ballı kaymaklı Rus pastası denedim. Bal ve kaymak tek tek elde açılarak yapılıyormuş. Tadı oldukça lezzetli.Denemenizi tavsiye ederim.

Sepme Kahvaltı Fiyatı: 35 TL
Sepme kahvaltı Çay: 1 TL
Anne usulü kızartma: 12,5 TL
Keçi peynirli mücver: 13,5 TL
Muzlu pankek: 19 TL
Türk kahvesi: 7 TL
Rus pastası: 16 TL

Adres:
Büyükdere mah. Çayırbaşı cad. No: 150 Sarıyer/Eski Büyükdere İskelesi

Mekan saat 08:00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.



mai restaurant sarıyer, boğaz mekanlar, boğazda manzaralı kahvaltı, boğazda manzaralı kahvaltı mekanları, serpme kahvaltı mekanları, eski büyükdere iskelesi, deniz manzaralı mekanlar






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...