17 Mart 2017 Cuma

Grandma Bakery\Nişantaşı

Grandma Bakery, Nişantaşı'nda Teşvikiye Cami'sinin hemen arkasındaki Ahmet Fetgari sokakta  bulunan yaklaşık iki yıllık  şirin bir mekan. Grandma isminin verilme sebebi; mekan sahibi Ceyda Köse'nin anneannesinin ekmek yapma hikayelerinden yola çıkılması. Ekşi maya ekmeklerini hazırlarken katkı maddesi, kimyasal ürün ve yapay aroma kullanmıyorlar. Doğal un, su, tuz kullanarak yapıyorlar. Kullandıkları maya, anneanneden kalma 7 yıllık maya. Ekşi mayalı ekmekler, üç günde diğer ekmekleri ise iki günde yapıyorlar. Ekmekler, taş fırında pişiriliyor.

İlk zamanlar organik ekmek üretimiyle ön plana çıksada zamanla farklı çeşitler üreterek bugünkü görünümünü almış. Burada ananeden kalan, özlediğimiz tariflerle hazırlanan yiyecekleri bulabiliyorsunuz. Ürünlerini herhangi bir katkı maddesi kullanmadan üretiyorlar. Hatta keklere, pastalara kullandıkları malzemeler, kendi ürettikleri ürünlerden. Ayrıca şeker kullanmadan, glutensiz hazırlanan tatlı ve pastalar da var. Margarin yerine tereyağ ve zeytinyağ tercih ediliyor. Grandma da  'Kendi evimde nasıl hazırlıyorsam burada da öyle hazırlıyorum.'  prensibi oldukça hoşuma gitti. Böyle mekanları seviyorum.



Ekmekler, Poğaçalar, Kekler,  Pastalar, Kruvasanlar.. Kapıdan girer girmez adeta bir vitrinle karşılaşıyorsunuz. Ayrıca öğle yemeği için uğramak isterseniz zeytinyağlı sebze ve salata bölümü de bulunuyor.Kısaca; Grandma Bakery'i  kahvaltı, öğle yemeği, kahve molası için tercih edebilirsiniz.


Ben kahvaltı için tercih edenlerdenim. Kahvaltı tabağının sunumu orjinal ve oldukça doyurucu . Kahvaltı tabağının yanında demlikle çay veriliyor. Hazırlanan bergomat çayı'nın rengi dikkatinizi çekmiş olabilir. Çay, sağlıklı olması açısından farklı metodla demleniyor.


Kahvaltı tabağının yanında ispanyol omleti denedim. Oldukça lezzetliydi.



Fiyatı:

Kahvaltı: 32,5 TL
Demlik çay: 10 TL

Omlet: 18:50 TL

Adres:
Teşvikiye mah. Ahmet Fetgari sok. No:38 Nişantaşı\Şişli

Telefon:

0212 234 74 20

Mekan sabah 09:30 ile akşam 21:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.



grandma bakery, grandma bakery teşvikiye, grandma nişantaşı, nişantaşı mekanlar, nişantaşı şişli, tatlı, teşvikiye cami, teşvikiye nişantaşı, yemek,

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...