9 Mart 2017 Perşembe

The St Regis Spago/ Nişantaşı/Mim Kemal Öke Caddesi

St. Regis Spago Otel, Nişantaşında Mim Kemal Öke caddesinde, Maçka parkının hemen yanında yer alıyor. Amerikada 4 şubesi olan St Regis Spago, Amerika dışındaki ilk uluslararası restoranı olma özelliğini taşıyor. Spago'nun sahibi,2 Michelin yıldızlı, Oscar ödül törenlerinin başarılı aşçısı Wolfgang Puck. Wolfgang Puck'ın menüsü, çiftlikten masaya felsefesi türk yemek kültürüne uyarlanarak sunuluyor. St. Regis Spago'nun mutfak koordinatörlüğünü  ünlü şef Murat Bozok yapıyor. St. Regis Spago'nun menüsünü Wolfgang Puck ile birlikte hazırlıyorlar.  Amerikan, Asya ve İtalyan mutfağına özgü lezzetler bulabiliyorsunuz.  Alkollü-alkolsüz kokteyler, mezeler, taş fırında yapılan pizzalar,  el yapımı makarnalar gibi zengin bir menüye sahip.

Çeri domates, Rokfor peynirli çıtır marul, Ardıç tohum ve kekikli kestane çorbası, Hint baharatlarıyla harmanlanarak fırında ağır ateşte pişirilen dana yanağı, Yıllanmış Chedar Peyniri, Mozeralla Peyniri ve Gravyer Peyniri ile sunulan Macaroni denediğim lezzetlerden.

Salatayla pek aram yoktur ama Rokfor peyniri sevenler için iyi bir alternatif.




Ardıç Tohumlu Kekikli Kestane Çorbası, Sinoptan getirilen kestanelerden yapılıyor. Lezzet bakımından gayet iyiydi.



Hint baharatlarıyla harmanlanarak fırında ağır ateşte pişirilen dana yapağı ve Macaroni benim en beğendiğim lezzetlerden oldu.





Tatlı olarak, Crumble tercih ettim. Tam bir enerji bombası :)



Fiyat listesi:
Çıtır marul salata: 33 TL
Fırınlanmış Dana yanağı: 76 TL
Macaroni: 32 TL
Crumble: 34 TL

Menü:




Adres:
Harbiye Mahallesi, Mim Kemal Öke caddesi No:35 Şişli

Telefon:

0212 900 26 33 dahili: 671















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...