9 Haziran 2016 Perşembe

Kırıntı Nişantaşı'nda Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özker ile Yabani Pirinç

 Yabani Pirinç, Amerika'nın kuzeyinde, yüzyıllar boyu kızılderililer tarafından tüketilmiş bir tahıl türü. Günümüzde; yüksek lif, protein, minaral bakımından zengin olduğu için sağlıklı beslenme açısından önemli hale gelmeye başladı. Yabani pirincin içinde bulunan yüksek lif, bağırsakların düzenli çalışmasını ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Diyet yemeklerinde tüketilebilecek lezzetli tahıl ürünlerinden..




12 Mayıs Salı günü Kırıntı Nişantaşı'nda USA Rice Federation tarafından düzenlenen etkinlikte, İşletme sahibi Deniz Hanım, Kırıntı menüsüne yaban pirinçli lezzetleri dahil ederek daha sağlıklı bir yaşam sunmayı amaçladıklarını belirtti. Bu kararda Gastronomi mezunu olan kızı Nil'in etkisi oldukça büyük. 


Etkinlikte, Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Yabani Pirinçle ilgili bize faydalı bilgiler sundu. İpek Ağaca'dan aldığımız bilgiye göre; normal pirince göre daha sağlıklı ve vitaminli. En güzel özelliği de glutensiz olması. Yabani pirinç, normal pirince göre; 2 kat daha fazla protein, 6 kat daha fazla lif, 2 kat daha fazla demir, 4 kat daha fazla fosfor, 3 kat daha fazla kalsiyum, 5 kat daha fazla potasyum içeriyor.


Diyetisyen İpek Ağaca Özger'in Renklerle diyet adlı kitabını da benim için imzalattı. Kitap oldukça renkli ve keyifli :)



Bu kadar faydalı bilgi aldıktan sonra Kırıntı'nın menüsünde bulunan yabani pirinçli lezzetleri denedik. Başlangıcı  Wild rice eşliğindeki Akdeniz salatasıyla yaptık. 


Garnütür olarak et ve balık ürünleriyle tüketilebilen bir ürün.. Kırıntı Nişantaşı'nda Yabani pirinçli salata eşliğinde Cajun Çöp denedik.


Kırıntı Restaurant'ın menüsüne dahil ettiği en güzel lezzetlerden biri Turkey Stroganoff. Mineral ve demir bakımından zengin bir yiyecek olan Hindi bonfile ; mantar, soğan, kırmızı köz biber, kremayla harmanlanarak Rice Wild ile sunuluyor. Lezzetini çok beğendim.
*İçinde vişne soslu şarap bulunuyor. Alkol kullanmayanlar için şarapsız alternatif eklenirse daha iyi olabilir.


Finali ise profiterol ile yaptık.


Fiyat:

Akdeniz Salatası: 18 TL
Cajun baharatlı tavuk parçacıkları: 21 TL
Turkey Strogonoff: 38 TL
Profiterol: 14 TL

Adres:

Harbiye mah. Abdi İpekçi Caddesi. No:28/1 Nişantaşı/Şişli

Telefon:

0212 291 26 92

Çalışma Saatleri:

Mekan 09:00 ile 02:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Nakit ve kredi kartı geçerlidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...