19 Haziran 2017 Pazartesi

Deniz manzaralı iftar mekanları 2017-Wyndham Grand Kalamış (Anadolu yakası)

2017 Ramazan ayı yaz aylarına denk geldiği için deniz manzaralı iftar mekanlarını çok seviyorum. Wyndham Grand Kalamış da bu mekanlardan..  Wyndham Grand Kalamış Anadolu Yakasında konumundan dolayı tercih edilesi iftar mekanlarından biri. 9 haziran perşembe akşamı Ouzo Restaurant'ta eşsiz deniz manzarası eşliğinde iftarımızı yaptık.

Wyndham Grand'ın mutfağı Mehmet Yalçınkaya'nın maharetli ellerine teslim edilmiş.  Klasik iftariye tabakları yerine sebze ve zeytinyağlılardan oluşan fresh lezzetler bulunuyor. Ramazan ayına özgü menülerin dışında  'Siz Hayal Edin, Biz Yapalım.' sloganından hareketle  kendi menünüzü oluşturma imkanınız da var. Oldukça güzel düşünülmüş bir ayrıntı.

Wyndham Kalamış'da geleneksel osmanlı mutfağına ait lezzetlerin yanı sıra saray mutfağına özgü lezzetlere yer verilmiş. Çorba, ara sıcaklar, meze, ana yemek, tatlı ve şerbetten oluşan iftar menüsü oldukça zengin. Bir kaç tane de menü alternatifi bulunuyor. Bazı çeşitler günlük olarak değişmekle birlikte menüde değişmeyen lezzetler de var.

Çorbayla başlangıç yaptık.



Meze olarak kahvaltı çeşitleriyle birlikte sunulan Vişneli Yaprak Sarma oldukça iyiydi. Vişne sarma uyumunu çok sevdiğim için bu lezzete de bayıldım.



Ara sıcak olarak gelen  mantı  içerisinde kendi dövdükleri nar çekirdeği bulunuyor. Nar çekirdeği aroma olarak mantıya yakışmış.


Ana yemek olarak Beğendi üzerinde servis edilen et yumuşacık ve lezzetliydi. Osmanlı konseptinde sunulması da oldukça hoş olmuş.


Tatlı olarak; Ramazan ayına özgü tatlı olan Güllaç tercih ettik. Sunumunda Mehmet Yalçınkaya'nın dokunuşunu hissediyorsunuz.


Mekana ait iftar menü içeriklerini sizinle paylaşıyorum.

İftar Menüsü 1:

SALACAK Has bahçeden reçel kavanozları sofranızda (Mandalina reçeli, çilek reçeli, gül reçeli, vişne reçeli, bal, kişiye özel pide ve bazlama ile)

İftariye,  Taze iştah açıcı mevsim sebzeleri buketi  (taze nane,maydonoz, roka,bahçe biberi,reyhan) Lübnan ezmesi,köz biber dolması,İzmir tulum peyniri,yeşil zeytin,siyah zeytin Hurma,Pastırma,Beyaz peynir,bal ,kaymak,Domates,salatalık,yaz helvası, Taze fasulye bastı,yoğurtlu keşkek

Çorba, kuşhanemizden Ezogelin Çorba

Börek Sahanımız, Mantarlı gül böreği (reyhanlı domates sos ile)

Yemek sinimiz, Saray usulü piliç çevirme (firik bulguru,sebze buketi tereyağlı fırın patates ile)

Damak şenliği, Karışık dondurma  

İçecekler, Şerbetçi Kavun şerbeti,naneli ayran,tarçınlı limonata

                                         Fiyatı: 120 - TL ( KDV dahil/ kisi basi )

İftar Menüsü 2:

BEYLERBEYİ Has bahçeden reçel kavanozları sofranızda ( Çilek reçeli, gül reçeli, vişne reçeli, bal, kişiye özel pide ve bazlama ile)

İftariye , Taze iştah açıcı mevsim sebzeleri buketi (taze nane,maydonoz,roka,bahçe biberi,reyhan) Medine hurması, patlıcan küşleme,vişneli yaprak sarma Yoğurtlu kabak galyesi,pastırma bal kaymak,domates,salatalık Dut pestili,tulum peynir,beyaz peynir, Siyah zeytin kalamata,yeşil zeytin

Çorba, Kuşhanemizden Mercimek çorba (baharatlı ekmek kurutları,kırmızı biber yağı ile)

Börek,  Sahanımız Kanlıca mantarlı baklava böreği  (marina bahçe domatesi,reyhan yaprakları ile)

Yemek sinimiz,  Zahterli kuzu tandır (közde patlıcan püresi, içli pilav ızgara domates biber ile)

Damak şenliği,  (böğürtlenli güllaç, meyve salatası, limonlu dondurma ile)

İçecekler, Şerbetçi Kızılcık şerbeti, tarçınlı limota,  naneli ayran, çay


                                        Fiyatı: 140 - TL ( KDV dahil/ kisi basi )

İftar Menüsü 3:


KADIKÖY Has bahçeden reçel kavanozları sofranızda (Çilek reçeli, gül reçeli, vişne reçeli, bal, kişiye özel pide ve bazlama ile)

İftariye  Taze iştah açıcı mevsim sebzeleri buketi (taze nane,maydonoz, roka,bahçe biberi,reyhan) Demir hindili yaprak sarma, dil peyniri, eski kaşar,beyaz peynir Koruk ekşili patlıcan dolma,pastırma,domates,salatalık,,tabbule,yaz helvası Hurma,kaymak,biber borani,siyah zeytin,yeşil zeytin

Çorba, kuşhanemizden Domatesli bulgur çorbası

Börek Sahanımız,  Talaş Böreği (Zerdeçallı domates sos eşliğinde)

Yemek sinimiz, İstimde dana antrikot (yaban mersinli patates püresi, fesleğenli ızgara sebzeler ile)

Damak şenliği, Haşhaşlı şekerpare , vişneli ekmek kadayıfı, kesme maraş dondurma kaymaklı güllaç

 İçecekler, Vişne şerbeti,naneli ayran,limonata


                                    Fiyatı: 140 - TL ( KDV dahil/ kisi basi )

Adres:

Fener Kalamış caddesi. No: 38

Telefon:

0216 400 00 00





                                                                               

1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...