15 Haziran 2017 Perşembe

Ramazan İftar Mekanları 2017(İstanbul Avrupa yakası) Fix Menü olayan mekanlar

Ramazan ayında mekanlar genel olarak fix menü veriyor. Fix menü olduğu zaman özgürlüğüm kısıtlanmış gibi hissettiğim için en çok fix menü olmayan mekanları daha çok seviyorum. Bir önceki yazım Ramazan 2017 Mekanlarıyla ilgiliydi. Bu postu ise İstanbul Avrupa yakasında fix menü olmayan mekanlar hakkında bilgi edinmeniz için hazırlıyorum. 

Yıldız Konyalı/Mecidiyeköy:
Mecidiyeköy Ortaklar caddesinde yıllardır hizmet veren ve işini hakkıyla yapan mekanlardan. Ramazan ayında ne isterseniz onu tercih edebiliyorsunuz. Etli ekmek, bıçak sırtı, mevlana gibi Konya'ya özgü lezzetler bulunuyor. İstediğinizi seçebilirsiniz.


Adres:

Ortaklar caddesinde Galip Bey sokakta (Carrefoursa'nın arka sokağında yer alıyor. )

Telefon:

0212 267 02 43

Fiyat listesi:

Etli ekmek: 14 TL

Halikarnas Balıkçısı/Bakırköy:
Halikarnas Balıkçısı, 2002'den beri Bakırköyde hizmet veriyor. Balıklar günlük olarak getiriliyor. En sevdiğim özellikleri masaların birbirine yakın olmaması. Ben Çipura seçtim. Siz damak zevkinize  göre istediğiniz balığı tercih edebilirsiniz. Alkolsüz mekan olduğu için fiyatlar da uygun.



Adres:

Bakırköy( Carusel'in sağından sahile doğru inerken sol tarafta, balıkçılar çarşısının orada kalıyor.)

Telefon: 

0212 660 13 73

Erzincanlı Ali Usta/Sultanahmet: 
Kuşkusuz ki Kuru Fasülye türk mutfağının en güzel lezzetlerinden. Erzincanlı Ali Usta bu işi yıllardır titizlikle yapan mekanlardan. 1924'ten beri Süleymaniye Cami'sinin karşısında hizmet veriyorlar. Erzincan'da yetişen dermason fas fasulyesi kullanılıyor. Lezzetine diyecek bir söz yok. Erzincanlı Ali Usta'nın mutfağı Adnan Usta'nın maharetli ellerine teslim edilmiş. Gitmeden önce rezarvasyon yaptırmanızı öneririm.




Adres:

Prof. Sıddık Sami Onar caddesi/Süleymaniye

Telefon numarası: 0212 513 62 19

Kuru fasülye: 12 TL
Pilav: 7 TL

Çetin Usta/Güngören:

Güngören Köy içinde Kebapçıların olduğu yerde bulunuyor. Sıcak yaz akşamlarında dışarıya kurdukları masalarda iftar keyfi yaşamak isteyenler için iyi bir alternatif. Menüde çiğ köfte, içli köfte. kebap, kuzu, çöp şiş, ciğer gibi geniş bir menüye sahipler. Rezarvasyon kabul etmiyorlar. Erken giden yeri kapıyor. 





Adres: 

Güngören Köy içi

Telefon: 

0212 634 22 51

Fiyat listesi:

Adana Dürüm: 9TL

Ciğer Sarayı/Aksaray:

Aksaray Horhor caddesinde, Aksaray metrosunun hemen girişinde yer alıyor.Arnavut ciğeri mekanın öne çıkan lezzeti. Ciğerin yanında gelen 6 çeşit meze getiriliyor. Mezelerle doyuyorsunuz.  Menüde ciğer dışında çöp şiş, adana kebap gibi lezzetler de menüde bulmanız mümkün. En sevdiğim yanı;kullandıkları ürünlerin taze olması ve dondurulmuş ürün kullanmamaları. Çetin ustadaki gibi dışarıda kurulan masalarda yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Fix ya da a la carte tercih edebiliyorsunuz.



Adres:

Horhor caddesi Simitçi Şair Sokak Aksaray

Telefon:

0212 621 21 22


Fiyat listesi:
Ciğer-Çöp şiş porsiyon: 24 TL

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...