8 Haziran 2017 Perşembe

Califonia Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Ceviz sağlığımız açısından oldukça önemli besin kaynaklarından biri. En güçlü antioksidan. Kalestrolsüz ve glutensiz. Yüksek miktarda omega-3 ve e vitamini içeriyor. Protein kaynağı olduğu için de bizi hastalıklardan koruyor. Diyabet,kalp, kanser gibi hastalıklarının düşmanı olduğunu da belirtelim.

Ceviz, tokluk hissi verdiği için diyet yapanların listesinde mutlaka bulunan besinlerden. Ben kahvaltıda mutlaka iki üç adet ceviz tüketiyorum. Bana göre en lezzetli yiyeceklerden biri. Uzmanlar, günlük 50 gram ceviz tüketmenin damar tıkanıklığına engel olabileceğini belirtiyor. O zaman sağlımız için günlük olarak ceviz tüketelim diyoruz :)
 
California Cevizi

California cevizi, dünyanın en kaliteli cevizi olarak ilan edilmiş. California Ceviz Komisyonu, California Eyaleti'nde 1987 yılında kurulmuş. Yapılan araştırmalara göre; İngiliz cevizinin İrandan geldiği ve sadece kraliyet ailesine özel sunulan yiyeceklerden olduğu belirtilmekte. Cevizin sık sık İran cevizi olarak adlandırılmasının sebebi de budur. California Cevizi, Eylül ve Kasım aylarında hasat ediliyor. Ceviz hasadını, modern cihazlarla toplanan cevizler, su ile yıkanıyor ve sıcak hava ile kurutuluyor. İçinde nem kalmadığı için sağlık açısından olumsuz etkilerden arındırılıyor. California cevizi, kuru ve serin yerde saklanarak muhafaza ediliyor. Ardından boyutlarına göre sınıflandırılan California cevizleri, tesis içerisinde makinelerle kırılıyor ve kabuklarından ayrılıp paketleniyor. Çeşitli ülkelere ihraç ediliyor. Türkiye'de bu ülkelerden biri. Marketlerde kırılmış cevizlerin çoğu California cevizi.

26 Mayıs Cuma günü, ünlü kişisel antrenör Ebru Eryener ile Maçka parkında spor yaptık. Ara öğünlerde de California cevizi tükettik.



Ebru Eryener, iletişimi oldukça kuvvetli, enerjisi yüksek ve güleryüzlü bir sporcu. Spor yaparken sorduğumuz sorulara da içtenlikle cevaplaması oldukça hoşuma gitti. Sorulardan biri şuydu: 'Salata yiyorum ama hala göbeğim var!' . Salatayı çok tükettiğimizde göbek yapıyormuşuz. Bu soru sayesinde öğrenmiş olduk.



 Ebru Eryener Kimdir?
Ebru Eryener, kurumsal hayattan sıkılıp, spora yönelen bir Crosfit Atleti. Crosfit, bir fitness çeşidi. İsterseniz ağırlık aletleriyle isterseniz vücut ağırlığınızla yapabiliyorsunuz.  2015 yılında Avrupa çapında katıldığı yarışmada kendi dalında En İyi Kadın Atlet ödülünü kazanmış. Ebru Eryener'in benimsediği en önemli felsefesi, sporun yeterli olmadığı ve sporun beslenmeyle desteklenmesi gerektiği. İnstagramda deneyimlerini paylaşıyor. Takip etmek isteyenler https://www.instagram.com/ebrueryener78 buradan takip edebilirler.


 
Bir saatlik sporun ardından güzel bir kahvaltıyı hak ettik diyerek Maçka Parkı'ndaki On Numara Cafe'nin yolunu tuttuk. Ebru Eryener ile keyifli sohbet eşliğinde kahvaltımızı ettik.



Bu keyifli etkinlik için Promedia'ya çok teşekkürler!



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...