2 Haziran 2017 Cuma

Ramazan İftar Mekanları 2017: İstanbul Avrupa Yakası

Bu yıl 27 Mayıs 2017 Cumartesi ilk orucumuzu açtık  Uzun yaz günlerine denk geldiği için oruç tutmak hiç kolay değil. Allah oruç tutan herkesin yardımcısı olsun. Umarım bu sene Ramazan ayında havalar çok sıcak olmaz.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çoğumuz iftar mekanları aramaya başladık bile. Dışarıda iftar yapmak isteyenler için bir liste hazırladım. Ben genelde a la carte menü olan mekanları tercih etmeyi daha çok sevsem de çoğu mekan fix menü hazırlıyor. Önereceğim bazı mekanlar a la carte bazıları ise fix menü şeklinde hizmet veriyor. Gitmeden önce mutlaka rezarvasyon yaptırmanızı öneririm.

Remzi Kebap/Eyüp

Remzi Kebap İftar Menüsü:

Remzi Kebap, her Ramazan ayında tercih ettiğim mekanlardan. Çünkü menüden istediğinizi seçme hakkına sahipsiniz. Menüden lahmacun hariç et çeşitlerini seçebiliyorsunuz. Ramazan ayında yoğunluktan dolayı lahmacun yapmıyorlar. Kebap çeşitlerinin yanında Kuzu eti, köfte gibi ızgara çeşitleri de bulunuyor. İlk olarak iftariyelikler ve çorba ile başlayan servis, başlangıçlarla devam ediyor. Ardından menüden seçtiğiniz ana yemek ve tatlınız geliyor. Ne istiyorsanız çalışanlara söylemeniz yeterli. Kişi başı ortalama çorba, başlangıç, ana yemek olarak ızgara tabağı tercih ederseniz 40 TL. Kuver ücreti 5 TL  (Masaya gelen iftariyelik ve içtiğiniz su için extra para ödemiyorsunuz.)


Adres

Eyüpten Demirkapıya çıkarken solda kalıyor.

Telefon: 0212 612 41 30

Kilisli Hacıoğulları/ Güngören-Köy içi

Kilisli Hacıoğulları İftar menüsü:

Güngören Köyiçi, Kebapçılar çenneti. Burada bulunan bir çok kebapçıyı denedim. Bağdat Cezayir'in Yeri'nden Kebapçı Çetin Usta'ya kadar çoğu kebapçı da lezzetler hemen hemen aynı.. Kilisli Hacıoğulları'ndan tek farkları masalar arası mesafeler :) Buradaki mekanların hemen hemen hepsi ye-kalk sistemine göre işlediği için masalar birbirine yakın.  Ben yemek yerken keyif almayı sevenlerdenim.O yüzden daha ferah ortamları tercih ediyorum. Ramazan ayında çoğu işletmede gerek lezzet gerekse hizmet konusunda aksaklıklar yaşanıyor. Kilisli Hacıoğulları'nda lezzet ve hizmet konusunda Ramazan ayında da istikrarını sürdüren işletmelerden biri. İftarda fix menü veriliyor. Menüde; Çorba, Karışık Kebap(Adana Kebap, Kuzu Şiş, Tavuk Şiş, Kanat), Salata, Çiğ Köfte, İçecek bulunuyor. Fiyatı ise oldukça uygun. 35 TL :)





Adres:

Güngören-Köy içi

Telefon:

0212 461 21 74

Güney Dürüm Evi/Yeşilpınar

Güney Dürüm Evi İftar Menüsü:

Güney Dürüm Evi, lezzetli çöp şiş yemek isteyenler için doğru adreslerden biri. Lezzetinin yanında çalışanların güler yüzlü olması, mekanın temiz olması ise tercih sebeplerimden.Alibeyköy, Yeşilköy ve Küçükköyde şubeleri bulunuyor. Ben genelde Alibeyköy şubesini tercih ediyorum. Alibeyköy şubesi tadilatta. Ramazanın ikinci haftası açılacakmış. Ramazanda a la carte menü. Menüden istediğinizi seçebiliyorsunuz.  Çorba, ara sıcak, ana yemek, tatlı ve içecek dahil 40 TL'ye doyabilirsiniz. 


Adres:

Yeşilpınar merkezde yer alıyor. Alibeyköydeki de Alibeyköyde caminin hemen karşısında.
Telefon numarası:

0212 536 05 55

Haliç Sosyal Tesisler

Haliç Sosyal Tesisler İftar Menüsü:

Haliç Sosyal Tesisleri, Ramazan ayında fix menü veren uygun mekanlardan. Ramazan başlamadan önce rezarvasyonlar tamamlanabiliyor. Eğer yer ayırtmadıysanız acele etmenizi öneririm. Rezarvasyonlar dolmuş olabilir. Ben her sene önceden rezarvasyon yapıyorum. Sosyal tesislerin lezzetlerini ve hizmet kalitesini beğeniyorum. Ramazan boyunca her günün menüsü farklı. Menüde; iftariyelik, paçanga böreği, salata, çorba, ana yemek, tatlı, içecek ve sınırsız su ve çay bulunuyor. Fiyatı ise 35 TL.






Telefon numarası: 

444 10 34

Merkez Efendi Köftecisi:

Merkez Efendi Köftecisi İftar menüsü:

Ramazan ayı yaz aylarına geldiği için sokakta iftar bir başka oluyor. Merkezefendi Camisinin yanında bulunan Merkez Efendi Köftecisinde sokağın içine kurulan masalar bana eski zamanlarda yapılan iftarları hatırlatıyor :) Ramazan boyunca fix menü veriliyor. Çorba, iftariyelik, piyaz, köfte, kemalpaşa tatlısı, soğuk içecek ve su olan fix menünün fiyatı 44 TL.



Adres:
Merkez Efendi Camisinin yanında. Cevizlibağ metrobüs durağına 10 dakika yürüme mesafesinde.

Telefon:

0212 546 76 80

Bir dahaki yazı Fix menü olmayan iftar mekanları olacak. Takipte Kalın! :)



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...