19 Mart 2017 Pazar

Yunus Emre Akkor ile Hyatt Regency de Osmanlı Saray Mutfağı

Genellikle otellerde dünya mutfaklarıyla ilgili lezzet festivalleri düzenlenirken Hyatt Regency de Osmanlı Saray Mutfağı'na ait yemek ve tatlıların düzenleneceği bir lezzet şöleni olacak. 17 Mart-26 Mart tarihleri arasında geçmişten günümüze gelen Osmanlı saray mutfağına özgü tatlar açık büfe akşam yemeği olarak ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca Seramik ve Çini Ustası Adil Can'ın da bir sergisi olacak. Osmanlı menüsünü hazırlayan ünlü şef Yunus Emre Akkor Osmanlı Saray Mutfağına özgü lezzetlerin ait oldukları yörelerine  ve bu lezzetlerin hikayelerine de yer verecek. Ziyaretçilerin lezzet deneyimi dışında Osmanlı'ya özgü hamam deneyimi yaşaması,  21-23 Mart tarihleri arasında iki aşçılık atölyesinde Osmanlı mutfağına ait yöresel yemekleri öğrenme şansı yakalaması da oldukça iyi düşünülmüş etkinliklerden..


Lezzet festivali başlamadan önce bu zengin Osmanlı mutfağına ait yemek ve tatlıları ilk tadanlardandık. Sütlü Badem Çorbası, Lebeniye Çorbası ve Fihi Ma Fih Çorbası; Lor Mahlutu, Mastabe, Muhammara, Bademli Ispanak Kökü, Kırma Zeytin Peyvazı, Buğday Cacığı, Ayvalı Soğanlı Et gibi mezeler olacak. Ara sıcak olarak ; Şeyhül Mahşi, Tulum Peynirli Patlıcan, Kavun dolması; ana yemek olarak Etli Firik Ayvalı Soğanlı Yahni, Kırma Tavuk Kebabı, Kilis Tava, Sarımsaklı Pilav, Zerdeçallı Bulgur Aşı ve Herise ; tatlı ve şerbet olarak ise Cennet Çamuru, Helva-i Hakani, Ballı Pekmezli Elma Baklavası, Sahine ve Reyhan Şerbeti gibi Osmanlı saray mutfağına özgü lezzetler ziyaretçilerle buluşacak.


Çorba olarak Sütlü Badem Çorbası;


Mezeler ve ara sıcaklar:

Şeyhül Maşhi Dolma ( en altta sağda) favorim oldu.




 

Etli Firik Ayvalı Soğanlı Yahni ve Firik Pilavı denenmesi gereken lezzetlerden..



Un, pirinç unu ve nişastayla yapılan, şerbetiyle bal kaymak kullanılan Osmanlı Saray mutfağının leziz tatlısı Helvai Hakani ile final yaptık.


Osmanlı Saray Mutfağı'nın leziz yemek ve tatlılarını denemek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir lezzet şöleni.

Adres:

Ataköy 2-5-6 Mah. No:2 Sahil yolu cad. Ataköy/Bakırköy(Galeria dan Atatürk havalimanı yönünde 15 dakika yürüme mesafesinde.)

Telefon:
0212 463 12 34


1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...