26 Şubat 2015 Perşembe

Palazza Donizetti/Duble Meze Bar/ Pera/ Taksim

Duble Meze Bar, Perada Palazza Donizetti Otel'inin 7.katında konumlanmış.. Haliç ayaklarınızın altında.. İki terası olduğu için adı Duble. Üst kattaki teras yaz aylarında açılıyor. Terasta açık mutfak bulunuyor. Yazın sıcak aylarında Haliç manzarasında değişik meze çeşitleri eşliğinde bir şeyler yudumlamak keyif verici olur.




Duble Meze Bar, Şef Umut Karakuş'un klasik meze anlayışına yorum katarak yeni lezzet deneyimi yaşattığı bir mekan. Mezeler,Ortadoğu, Anadolu ve Balkan mutfağından esinlenerek hazırlanıyor.Ayrıca organik ve mevsimine uygun ürünlerle mezeler sunuluyor.  Bu yüzden altı ayda bir menü güncelleniyor.

Duble Meze Bar'da 40 çeşit sıcak-soğuk meze bulunuyor. Ana yemeklerde sıcak mezelerin içerisinde yer alıyor. Ana yemek olarak Izgara levrek, Dana payyar ve bonfilo torpido bulunuyor.

40 çeşit sıcak-soğuk mezeden oluşan bir menü olunca biz de şefimiz Umut Karakuş'un tavsiyelerine uyduk. 

Soğuk mezelerden, Zeytinyağlı Karahavuç, Hardallı Levrek, Mantarlı Humus, Pastırma Turşusu, Tahinli Patlıcan, İsli Biber Borani, Terbiyeli Enginar, Zeytinli Tekmil Fava,Sızma Kabak, Halhallı zahter, Kurutulmuş Domates Harmanı, Babaguş, Girit usulü kabak;



Mantarlı Humus'ta mantar tadı biraz baskındı. Portakallı Enginar ise biraz sert olmuştu. Ben Enginar'ı daha yumuşak seviyorum. Soğuk mezelerden en çok hoşuma giden Hardallı Levek oldu. Ekşimsi mayhoş bir tadı var. 

Sıcak mezelerden ise Kokoreç Bruschetta, Pastırma Karides,Yonca Ciğeri, Izgara Dana Dil, Hatay usulü Humus, Pastırma Karides tercih ettik. Kokoreç seven bir insan değilim.Ancak Kokoreç Bruschetta yı denedim. Lezzetini beğendim.Ancak Kokoreç Bruschetta da baharat ve domatesler biraz daha azaltılsa daha iyi olabilir. Sunum ve lezzet olarak Yonca ciğeri, Izgara Dana Dil, Hatay usulü Humus masadaki favori lezzetlerim oldu. 

Kokoreç Bruschetta
Pastırma Karides
Yonca Ciğeri
Izgara Dana Dil
Pastırma Humus
Kapanışı  Çıtır Bal Kabağı ve Sufle ile yaptık. Kireçte kabak tatlısını çok severim.  Çıtırlığı tam kıvamındaydı. Ayrıca  Çıtır Bal Kabağı'nın vanilya kreması ve manda kaymağıyla sunumu  oldukça orjinaldi. Sufle'nin tahin helvasıyla sunumunu ve lezzetini de beğendim. 



Fiyat listesi:

Soğuk Mezeler:

Zeytinyağlı Karahavuç( 14 TL) Hardallı Levrek( 16 TL ), Mantarlı Humus (16 TL), Pastırma Turşusu ( 17 TL ), Tahinli Patlıcan ( 14 TL ), İsli Biber Borani ( 12 TL ), Terbiyeli Enginar ( 15 TL ), Zeytinli Tekmil Fava ( 12 TL ) ,Sızma Kabak ( 11 TL ) , Halhallı zahter ( 14 TL ) , Kuru Domates Harmanı ( 14 TL ), Babaganuş ( 12 TL ), Girit usulü kabak ( 11 TL )

Sıcak Mezeler:

Kokoreç Bruschetta ( 24 TL ), Pastırma Karides ( Adet 13 TL ) ,Yonca Ciğeri ( 18 TL ) , Izgara Dana Dil ( 20 TL ) , Hatay usulü Humus ( 22 TL ) , Pastırma Karides ( Adet 13 TL )

Tatlılar:

Çıtır Bal Kabağı: 20 TL
Sufle: 22 TL

Ayrıntılı menü-fiyat bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Adres:
Meşrutiyet caddesi, no: 85 Palazza Donizetti Oteli'nin 7. katı/ Pera

Çalışma Saatleri:

Hafta içi 18.00 ile 01.00 hafta sonu 18.00 ile 02.00 arasında hizmet vermektedir. 

5 yorum :

  1. süper fotoğraflar, harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Büşra'cığım afiyetler olsun..Mekan da lezzetler de çok güzel görünüyor..Eleştirilerini de okudum..Kalemine sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Manzara harika duruyor, paylaşım için teşekkürler Büşra.

    YanıtlaSil
  4. Manzara çok güzelmiş. Mezeleri çok severim, Hatay usulü humusa bayılırım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...