6 Mart 2015 Cuma

Osmanlı Saray Mutfağı: Matbah Restaurant/Ottoman Hotel İmperial/Sultanahmet/

Özellikle yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Matbah Restaurant, Sultanahmette, Ottoman Hotel İmperial'in içerisinde bulunuyor.  Matbah, arapça mutfak anlamına geliyor. Osmanlı Saray Mutfağı; Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu'ya kadar geniş bir yemek kültürüne sahip. Şef Kadir Yılmaz, Melceü't-Tabbahin ilk türkçe yemek kitabından yararlanarak Osmanlı Saray Mutfağının lezzetlerini günümüz ölçülerine uyarlıyor. Mutfaktaki her türlü malzeme ve lezzete çok dikkat ediliyor. Organik ürünler tercih ediliyor. Bu yüzden menülerde zaman zaman güncelleme yapılıyor. 

 Geçen hafta Matbah Restaurant 'ın daveti üzerine Osmanlı Saray Mutfağı'nın lezzetlerini  deneyimledik. Tanıdığım ve yeni tanıştığım blogger arkadaşlarımla müzik eşliğinde yemek yemek ve sohbet etmek keyif vericiydi. 


Başlangıç olarak; Humus, Babagannuş, Lor Peyniri Salatası, İmam Bayıldı.

  Başlangıçlardan en çok hoşuma giden Humus oldu. Kuş üzümünü Humus'a çok yakıştırdım. Farklı bir lezzet katmış.


Ara sıcak olarak, Karışık türk peynirleriyle ve bezelye'nin badem yağında pişirildikten sonra balla sunulan Ballı Gemici böreği vardı. Şefimiz Kadir Yılmaz bize Osmanlı  Saray Mutfağında tatlının tuzlu ile  sunumunun sık sık kullanıldığını söyledi. Ballı Gemici Böreği de bunlardan biri..


Ana yemek olarak, Kıtır lavaş ve süzme yoğurdun üzerine sebze ile  dana etinden yapılan sac kavurma vardı.  Lezzeti iyiydi.  Ancak eti biraz sertti. Sunumu da oldukça orjinaldi.


Gül suyu şerbeti içerisinde damla sakızlı su muhallebisi, mevsim meyveleri ve bademle sunulan Helatiye ile sonlandırdık. Gül suyunun kokusu ve tadından dolayı pek damak zevkime hitap etmedi. Gül suyunu sevenlerin hoşuna gideceğine eminim. 


Adres:
Cankurtaran Mah, Caferiye sok. Sultanahmet

Telefon:
0212 514 61 51

Çalışma Saatleri:
11.30 ile 23.30 arasında hizmet vermektedir. 

Nazik davet için Matbah Restaurant 'a ve Eray Kılıç 'a çok teşekkürler..


6 yorum :

  1. Tadımladığınız lezzetlerin her biri nefis ,afiyetler olsun canım…
    Paylaşımın için teşekkürler .
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  2. Osmanlı mutfağı mutfakların kralı :)

    YanıtlaSil
  3. Gece gece acıktım, çok güzel görünüyor :)
    Ellerinize sağlık güzel yazı olmuş..
    bana da beklerim..

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun canım :) En çok humus ile ana yemek ilgimi çekti, en sevdiklerimden olduğundan :)

    YanıtlaSil
  5. Turistik yerlerde menüler gelip geçici turistlere göre hazırlnadığından genellikle tercih etmiyorum ama postunuzdan anlaşıldığına göre burası istisnalardan biri. Humusta kuş üzümünü not aldım ilk fırsatta deneyeceğim. Diğer yedikleriniz de süper. Güzel tanıtım için çok teşekkür.

    YanıtlaSil
  6. Turistik yerlerde menüler gelip geçici turistlere göre hazırlnadığından genellikle tercih etmiyorum ama postunuzdan anlaşıldığına göre burası istisnalardan biri. Humusta kuş üzümünü not aldım ilk fırsatta deneyeceğim. Diğer yedikleriniz de süper. Güzel tanıtım için çok teşekkür.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...