10 Haziran 2018 Pazar

Ramazan İftar mekanları 2018/İstanbul Anadolu Yakası İftar Mekanları

Ramazan ayının son haftasına giriyoruz. Belki Ramazan ayını güzel bir mekanda iftar yaparak uğurlamak istersiniz. Bu yazıyı İstanbul'da Anadolu yakasındaki iftar mekanlarıyla ilgili size bilgi vermesi için oluşturuyorum. Yaz aylarında benim gibi dışarıda iftar yapmayı sevenler için rehber olsun .

İstanbul Anadolu yakasında oturanları düşünerek bir kaç alternatif önermek istiyorum.

Kuleli Yakamoz/Çengelköy


Kuleli Yakamoz İftar Menüsü:
Kuleli Yakamoz, gerek özel günlerde gerekse Ramazan ayında tercih ettiğim ve sevdiğim mekanlardan biri. Kuleli Yakamoz'un en sevdiğim özelliği ise denize sıfır olması. Her Ramazan ayında olduğu gibi 2018 de'de fasıl eşliğinde iftar menüsü sunuyorlar. Oldukça zengin olan iftar menüsünde ara sıcaklarla başlayıp, ana yemek, tatlı ve soğuk içecek ve sınırsız çay bulunuyor. Günün çorbası, İftariyelik( Hurma, Pastırma, Kuru Kayısı, Kuru İncir, Ceviz, Siyah-Yeşil Zeytin, Reçel-Bal, Peynir tabağı( Beyaz peynir, Çeçil Peyniri, Taze Kaşar, Dil Peyniri, Van Otlu Peyniri), Zeytinyağlı tabağı( Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Patlıcan Salata, Taze Fasulye, Közde Biber, Acılı Ezme), Yakamoz Mevsim Salata, Ara Sıcak Tabağı( Paçanga Böreği, Kara Lahana Dolması ve Fındık Lahmacun), Ana yemek( Çökertme Kebabı, Çoban Kavurma, Tavuk Izgara, Dalyan Köfte, ya da Tas Kebabı seçeneklerinden biri)
 
İftar Menüsü Fiyatı:  110 TL
 
Adres:
 
Kuleli Askeri Lisesi Yanı/Kuleli/Üsküdar

Telefon: 

0216 318 95 05


Develi Ataşehir


Develi Ataşehir İftar Menüsü
Antep mutfağı'nın önemli temsilcilerinden olan Develi'nin Ataşehir şubesinde iftar menüsünde Çorba çeşitleri olarak Ezo Gelin ya da Süzme Mercimek; İftariye tabağı Süzme Bal, Taze Kaymak, Beyaz Peynir, Tulum Peynir, Siyah Zeytin, Hurma, Reçel, Pastırma, Söğüş; Meze Çeşitleri olarak Çiğ Köfte, Mevsim Salatası, Zeytinyağlı Meze; Ara Sıcaklar Fındık Lahmacun ya da Semsek Pide, İçli Köfte, Antep Usulü Patlıcan Dolma; Kebap Çeşitleri Adana, Terbiyeli Kuzu Şiş, Tavuk Şiş, Kuzu Tandır, Közde Domates Biber, Firik Pilavı; Tatlı çeşitleri Güllaç, Ekmek Kadayıfı, Kaymaklı İncir Tatlısı, Kayısı Tatlısı, Baklava, Fırın Sütlaç, Karpuz; İçecekler Limonata, Ramazan Şerbeti, Meşrubat Ayran, Çay, Nescafe ya da Türk Kahvesi

İftar Menüsü Fiyatı: 120 TL

Adres:

Barboros Mahallesi, Ataşehir

Telefon: 

0216 575 68 68




Lacivert Restaurant/ Anadolu Hisarı


Lacivert Restaurant İftar Menüsü

Boğaz Köprüsünün hemen yanında bulunan Lacivert Restaurant, özel günlerin vazgeçilmez adresi iftarda tercih edilesi mekanlardan. Şef Hüseyin Ceylan ve ekibinin hazırladığı Lacivert Restaurant'ın iftar menüsünde; İftariye tabağı, Mengen Köy Peyniri, İsli Çerkes Peyniri, Çeçil Peyniri, Ezine Beyaz Peynir, Füme Dana Kaburga Et, Kayseri Kuş Gözü Pastırması, Manda Kaymağı, Sivas Eğriçimen Süzme Balı, Medine Hurma, Zeytin çeşitleri ve Ege Usulü Kabak Çiçeği Dolması; Çorba, Sebzeli ve Tavuklu Yarma Buğday Çorbası, Ara sıcak, Yoğurtlu Pazı Dolması ve Süzme Yoğurt, Kaz Dağları Otlu Börek,  Ana yemek Yaz sebzeleriyle hazırlanmış Firik Pilavlı Etli Güveç veya Sebzeli Sütlü Patates ile Izgara Minekop Balığı Tatlılar Güllaç, Bandırma Lor Peyniri Tatlısı, Damla Sakızlı Muhallebi, Tahinli Hatay Kabak Tatlısı bulunuyor.

İftar Menüsü Fiyatı: 185 TL

Adres:

Anadolu Hisarı Mahallesi. Körfez Caddesi, 57/A Beykoz

Telefon: 

0216 413 42 24





1 yorum :

  1. If you're looking to lose fat then you absolutely have to start following this brand new custom keto meal plan diet.

    To produce this service, certified nutritionists, fitness trainers, and cooks have joined together to provide keto meal plans that are useful, suitable, money-efficient, and delicious.

    Since their first launch in 2019, thousands of people have already transformed their body and well-being with the benefits a certified keto meal plan diet can give.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover 8 scientifically-tested ones provided by the keto meal plan diet.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...