5 Haziran 2018 Salı

İstanbul Anadolu Yakası İftar Mekanları 2018: Beyranistan/ Çengelköy

2018 yılında da Ramazan ayının yaza denk gelmesinden ötürü dışarıda iftar etmeyi çok seviyoruz. Her sene olduğu gibi bu yılda sizin için iftar mekanları yazısı hazırladım. Bu sefer ki Anadolu yakasında..
 
Anadolu yakasında sahil kenarında iftar mekanı arayanlar için önereceğim yer  Çengelköy'de bulunan BEYRANİSTAN.
 
Beyranistan,sahil kenarında. Yaklaşık 3 senedir faaliyet gösteren mekan oldukça talep görüyor. Günün her saati Beyran severler uğradığı için 24 saat açık.

Adından da anlaşılacağı üzere Antep'in Beyran'ı ile meşhur. Beyranistan çorbasını et bulyonla değil hakiki et suyuyla yapıyorlar. Balıkesir kıvırcık kuzu kullanıyorlar. Eti bol.. Tavsiye ederim.

Beyranistan-Beyran
 
 
Ramazan ayında fix ve a la carte menü hazırlamışlar. İftar menüsü seçimini müşteri tercihine bırakan mekanları daha çok seviyorum. Ben menüden özgürce seçmeyi daha çok seviyorum.  Ama tabiki fix menü sevenler için de bu tarz bir seçenek sunmaları oldukça iyi.

Beyranistan'ın  iftar menüsünde Çorba, İftariyelik tabağı, Ara sıcaklar, Ana yemek, Tatlı ve Meyve ikramı bulunuyor. Ramazan ayında yoğun olduğu için mutlaka önceden rezarvasyon yapmanızı öneririm. Gittiğimizde oldukça kalabalıktı.
 
Çorba Mercimek ya da Beyran Çorbası; Ana Yemek Karışık Kebap(Kuzu Şiş, Kuzu Pirzola, Kuzu Kaburga, Patlıcanlı Kebap, Tavuk Şiş, Kanat), tatlılardan ise Katmer, Künefe, Kadayıf ya da Havuç Dilimi tercih edebiliyorsunuz. Meyve tabağında ise Erik ve Kiraz bulunuyor.
 
Ana yemek olarak kebap ya da karışık kebap seçebilirsiniz. Ben fıstıklı kebabını daha çok sevdim. Çorba çeşitlerinden Beyran Çorbasını, tatlı çeşitlerinden ise Katmeri öneririm. Koçak'tan günlük olarak getirtilen ve sadece Beyranistan'da bulabileceğiniz Kadayıf tatlısını da deneyebilirsiniz. Damak zevkinize uygun olanları seçebilirsiniz.

 
 


Ramazan ayının yoğunluğundan dolayı Cennet Çamuru tatlısı yapamıyorlar. Ama Ramazandan sonra Beyran Çorbası ve Cennet Çamuru tatlısı için yolunuzu Beyranistan'a düşürün derim.


Cennet Çamuru
 
 
 
 

Adres:
 
Çengelköy mah.  Çengelköy cad. No: 29 Üsküdar/Çengelköy
 
Telefon Numarası:
 
0216 557 70 07
 
İftar menüsü fiyatı: Su ve meşrubat dahil 85 TL

Beyranistan menü fiyatı:

Adana Kebap: 31 TL
Fıstıklı Kebap: 36
Karışık Tepsi (2 kişilik) :  99 TL
Katmer 2 kişilik küçük boy: 27, 5 TL (Fotoğrafta gördüğünüz katmerin bölünmüş hali :)
Koçak Kadayıf: 15 TL
Cennet Çamuru: 25 TL , * Eğer dondurmalı kaymaklı isterseniz 40 TL

Mekanda sadece nakit ve kredi kartı geçerlidir
  
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...