27 Ocak 2016 Çarşamba

Midtown Hotel More Restaurant/Taksim

Midtown Hotel, Taksimde merkezi konumda, Talimane tarafında metroya yürüme mesafesinde bulunuyor. Midtown Hotel More Restaurantta Türk mutfağı ve Dünya Mutfağı'na özgü lezzetler bulabilmeniz mümkün. Aynı zamanda her ay farklı konseptli tatlılardan oluşan günün her anında tercih edebileceğiniz 5 çayları düzenleniyor. Bu ayki menüde; Balkabaklı Burger, Izgara Kestane Şiş Kebap, Cheesecake, Kestaneli Ilık Kek, Tahinli Kabak Tatlısı, Kaymaklı Zencefilli Ayva tatlısı, Cevizli Browni, Elmalı Pay bulunuyor. A la carte menü olduğu için istediğiniz tatlıyı seçme özgürlüğüne sahipsiniz. 21 Şubat Perşembe akşamı 5 çayına davetliydik.  Midtown More Restaurant'ın mutfağı, Ödüllü Executive Şefi Ali Davut ve ekibine emanet.. 

Şef hakkında biraz bilgi aktarayım:
Executive şef Ali Davut, Türk Milli Takımı'nı temsil eden, Aşçılar Federasyonu'nun ilk üyelerinden. 1996'da Londra'da bizi temsil eden, ödüle layık görülen ilk aşçı.  Maradonna, Michael Jackson, Turgut Özal, Süleyman Demirel gibi önemli isimler için de mutfağa girmiş bir şef. 

Yemek serüvenine 8 yaşında başlamış olan Ali Davut, Türkiye'de ve uluslararası alanda bir çok ödüle sahip. 2009'dan 2015'e kadar Gastronomi Festivalinde ve 2009 Türkiye Mutfakta Yarışıyor TUSID 1. Ulusal Aşçılık Yarışmasında ekibiyle katıldığı yarışmada, her alanda ödüle layık görülmüşler.

Ödüllü Executive şef Ali Davut ve ekibi bizi güzel bir şekilde ağırladı. Mevsimine uygun tuzlu ve tatlı seçiminde titiz davranmaları hoşuma gitti. Modern yaklaşımlarla harmanlanan Türk Mutfağı'na ait lezzetler, orjinal sunumlarla  karşımızdaydı.

Şefin kendi insiyatifinde hazırladığı tadım menüsündeki tuzlu atıştırmalıklar: Kastamonu kel simit ile Ayvalı Kereviz Çorbası, Mercimek köftesi, Nane ve yoğurtla sunulan Temel Reisin Hamsi kuşu, Sarımsaklı dometes püresi ile sunulan Sebze Izgaralı Paçanga Böreği, Nar ekşili Dulavrat Salatası ile İçli Köfte, Kırmızı soğan ile Mısırlı Ekmek üzerinde Marine Levrek.

Ayvalı Kereviz çorbası ve pastırma yerine mevsim sebzeleriyle hazırlanan paçanga böreği en çok beğendiğim lezzetlerden.. 



Temel Reis'in hamsi kuşu'nun ve  levrek'in atıştırmalık olarak sunulması fikri farklı bir konsept olmuş. 




Mercimek köftesi'ndeki limonun şırınga ile sunulması, İçli köfte'ye rafadan yumurta şekli verilmesi fikri yıllarca düşünsem aklıma gelmez. 



Tatlılardan oluşan atıştırmalıklar: Balkabaklı Burger, Izgara Kestane Şiş Kebap, Kestaneli Ilık Kek, Tahinli Kabak Tatlısı, Kaymaklı Zencefilli Avya tatlısı, Elmalı Pay.




Tatlılardan en çok beğendiğim lezzetler; Ayva tatlısı,Kestaneli ılık kek.



Fiyat listesi:

Balkabaklı Burger: 14 TL
Izgara Kestane Şiş Kebap: 16 TL
Kestaneli Ilık Kek: 12:50 TL
Tahinli Kabak Tatlısı: 11 TL
Kaymaklı Zencefilli Avya tatlısı: 12 TL
Elmalı Pay: 12 TL

Adres:
La Martin cad. No:13/Taksim. ( Taksim metrosunda Gezi Parkı'ndan çıktıktan sonra ters yöne ilerleyin. İşbankası'nın sokağından girin. Biraz ilerledikten sonra solda göreceksiniz. )

Telefon:
0212 317 61 61



4 yorum :

  1. Farklı isimli farkli/bilinen yemekler farklı sunum larla..dilerim birgun ziyaret edip tadabilirim bazılarını. .güzel bilgi ve paylaşım için teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. fiyatlarda çok pahalı değilmiş.afiyet bal olsun canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'a geldiğimde Taksim çok sık kullandığım bir güzergahtır. Tanıtımınız ve uygun fiyat listesi ile gidilebilecek-ler listeme aldım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir tanıtım olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...