16 Ocak 2016 Cumartesi

Lezzet Co Döner/Nişantaşı/Vali Konağı Caddesi

Lezzet Co Döner, Nişantaşı'nda Vali Konağı caddesinde Mango'nun karşısında bulunuyor. Sunset'in sahibi Barış Tansever tarafından Ağustos 2015'te açılmış. 2 yıl süren ar-ge çalışmaları yapmalarının sebebi; sadece İstanbul'da değil uluslararası alanda da döneri hak ettiği yere taşımak. 

Lezzet Co'daki bütün ürünler titizlikle, yerinden temin ediliyor. Hem seçkin bir lezzet oluşturmak hem de yerel üreticileri desteklemek için; Etler, Trakya ve Marmara bölgesindeki yerel üreticilerden, lavaş için kullanılan buğday unu Konya'dan, Pirinç Samsun Terme'den, Tereyağı Samsun'dan, Manda Yoğurdu Oba'dan..

Lezzet Co'da yemeğe başlamadan önce yemek öncesi ağzınızda bir aroma bıraksın diye demir hindi şerbeti getiriliyor. Güzel düşünülmüş bir ayrıntı.


İlk olarak Tarhunlu Mercimek Çorbası ile başladım. Çorba, Gaziantep'ten getirilen tarhun ile yapıldığı için limon bile sıkmanıza gerek kalmıyor.


 Lezzet Co'da en çok hoşuma giden iki şey oldu: Birincisi, odun ateşinde pişen dönerin kapıya yakın olmaması. Döner, yemek alanının gerisinde duruyor. Biliyorsunuz odun ateşi bulunan çoğu dönercide maalesef kapıya yakın. Kapı her açıldığında dışarının egzoz dumanı, pisliği ete yapışıyor. Bu durum hijyenik açıdan iyi olmuyor. İkincisi ise; havalandırma sisteminin iyi olması. Odun ateşinde pişmesine rağmen üzerinize kokusu sinmiyor.


Ana yemek olarak odun ateşinde pişen porsiyon döneri tercih ettim.Patates kızartması ve Çubuklu turşusu ile sunuluyor. Sinirsiz et kullanılıyor. %30 kuzu %70 dana etinden yapılıyor. Gün içinde 4-5 kez döner değiştiriliyor. Sürekli yenilendiği için sertleşmiş, kurumuş dönere burada rastlamıyorsunuz.Dönerin yanında servis edilen, tandırdan çıkan lavaş ise makinede değil elde buğday unuyla açılıyor. Acılı ayran fikri de orjinal olmuş. Acılı turşu suyuyla yapılıyor. Ağzınızda ekşimsi bir tat bırakıyor. Yayık ayrana benzettim. Denemenizi tavsiye ederim.


Tatlı; Sütlaç, günlük olarak Gaziantep'ten fıstıklı, Trabzon'dan fındıklı baklava getirtiliyor. Tatlılardan en çok hoşuma giden; baklavalar oldu.



Fiyat listesi:

Porsiyon döner: 21 TL
Acılı Ayran: 4, 5 TL
Fırın Sütlaç: 7 TL
Fındıklı baklava: 7 TL
Fıstıklı baklava: 9 TL

Adres:
Halaskargazi Mahallesi, Vali Konağı caddesi. Nişantaşı/Şişli

Telefon numarası:
0212 230 20 60

Restoran özellikleri:
Paket servis/Var (Yemek sepeti'nden sipariş verebilirsiniz. )
Alkol/Yok 
Wi-fi/Var
Otopark/Yok

Çalışma saatleri:
Mekan sabah 11:00 ile 23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

Mekanda Kredi Kartı, Ticket, Sodexho geçerlidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...