30 Eylül 2013 Pazartesi

Çırağan Palace Kempinski/Laledan Restaurant

Geçen hafta Kempinski'nin halka ilişkiler direktörü Çiler İlhan ve Pazarlama Müdürü Lara Otru ile Laledan Restaurantta öğle yemeğinde bir araya geldik.Keyifli sohbet eşliğinde yemek yedik.


Laledan, Çırağan Palace Kempinski'nin türk ve dünya mutfağından lezzetler bulabileceğiniz sabah 6.30 dan akşam 22.30' a kadar hizmet veren boğaz manzaralı restoranı.



















Laledan Restaurant, İstanbulda boğaz manzarasına sahip en güzel restoranlardan biri. Çırağan Palace Kempinski'nin bu güzel restoranında yemek yiyebilir ya da  her pazar 12.00 ile 16.00 arasında gerçekleşen  Çırağan Brunch'ını deneyebilirsiniz. 250 çeşit ürünle şehrin en zengin kahvaltı büfesine sahip.


































Ürünler organik olduğu için menüleri de mevsimsel.Yaz ve kış olmak üzere senede iki menü hazırlıyorlar.Menüde başlangıçlar, çorbalar, pizza,makarna ve ızgara ve sandviclerle tatlılara kadar bir çok seçeneğiniz var.

Bu restoranın en güzel özelliği yüzde 80 'inin organik olması. Ekmekler, dondurmalar, tatlılarda kullandıkları çikolatalara varana kadar herşey marifetli ustaların ellerinden..






















Başlangıç için mercimek çorbası içtim.Tadı lezzetliydi.
















Çorbanın ardından balık mevsiminde olduğumuz için tercihimi Deniz Levreğinden yana kullandım. Deniz levreği de hem sunum hem de lezzet bakımından iyiydi.




















Yemeklerimizi yedikten sonra boğazın eşsiz manzarasında türk kahvesiyle birlikte Pastane şefi ve çikolata üstadı William Mccarrick'in ödüllü pastası Bosphorale'yi denemeden olmazdı. William Mccarrick'e ait Bosphorale, 2013 te 51 şefe ait 51 tarif arasından yapılan değerlendirme sonucu ödül almaya hak kazanmış. Boshorale'un tadını çok beğendim.Çok hafif bir tatlı. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. (Pastanın üstündekie kurabiyelerin de el yapımı olduğunu hatırlatmak isterim.)

















Fiyat :

Mercimek çorbası: 30 TL
Izgara yabani levrek fileto : 140 TL
Bosphorale :20 TL
Türk kahvesi:22 TL

Menüdeki diğer yemek ve tatlılarla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Adres :

Yıldız Mh., Çırağan Caddesi/Beşiktaş

Telefon numarası :

0212 326 4646


Davet için Halkla İlişkiler Direktörü Çiler İlhan ve Pazarlama Müdürü Lara  Otru'ya ve güleryüzlü çalışanlara çok teşekkür ederim.

18 yorum :

  1. Büşra'cım harika paylaşımların için teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ooh afiyet olsun güzel mekanlar güzel yemekler Bosphorale'yi bu saatte aklıma sokmasaydın iyiydi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bosphorale lezzetli gerçekten :)Denemeni tavsiye ederim canım.

      Sil
  3. süper bir yemek olmuş :)
    Ama ben brunch ı da merak ettim çok...
    onu da anlatsan?

    YanıtlaSil
  4. Evet güzel bir yemekti canım.Brunchını da bir dahaki sefere detaylı anlatırım :)

    YanıtlaSil
  5. Büşracım,fiyatlar mekandan dolayı bu kadar uçuk sanırım,Mercimek çorbası 30 lira olur mu yaa,el insaf,Bildiğimiz normal mercimek diğilmi özelliği ne de 30 lira yani.Ama böyle mekanlara gitmek isteyenler için güzel paylaşım olmuş canım.Ben o parayı vermek istemem açıkcası.O paraya çocuklarım için harcarım daha iyi.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fiyatlara hizmet ve boğaz manzarası eklendiği için biraz fiyat da farkediyor tabi canım..Ön bilgi olması açısından böyle paylaşımlar faydalı olur diye düşünüyorum :)

      Sil
  6. Tatlı çok güzel görünüyor, tadı da eminim öyledir :) Ama fiyatlar çok uçuk yaa, mekanın lüks olmasından sanırım...

    YanıtlaSil
  7. Yine ağız sulandırıcı güzel bir tanıtım.:) teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. güzel bir yeri daha tanımış olduk sayende:)

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar
    blogunuzu yeni keşfettim ve biraz inceledim paylaşımlarınız çok güzel çok faydalı sizi takibe aldım
    sizi de bloguma beklerim
    tekrar görüşmek dileğiyle
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Hmm güzel bir yayın ve anlatım olmuş, gitmek isteyen fırsat bulanlar için güzel bir tercih olabilir;) sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ben de iş toplantısı için gitmiştim buraya, şirkete yabancı misafir geldi mi gidebiliyorduk işte yoksa nerdee :) Afiyet olsun levrek çok severim. Tatlı da nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  13. Concon yerleri buralara herkes giremez...azinlik mutlu insanlarin mekanlari...bir çorba simdi 55 tl...parasının hesabını bilmeyen kolay para kazanan kişilerin ozenti yerleri...asgari ucretli ekmek arasi balik yer allaha şükür eder...kimi zenginlerde oralarda bilmem kac cesit envai menusu olan yerlerde 1500-2000 tl ye aksam yemegi yer vede cikar...adaletin bumu dunya..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...