2 Nisan 2019 Salı

Eskişehirde Gezilecek Yerler

Eski çağlarda bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, Dorylaion olarak anılan dilimize Eskişehir olarak çevrilmiş bir kent.  Sakarya ırmağının en uzun kolu olan Porsuk Çayı'nın en doğal güzelliklerinin bir arada bulunduğu şehir. Eskişehir, tarihi zenginliklerinin yanı sıra yer altı suları ile de ünlü. Günyüzü Çardak Kaplıcası, Hasırca, Sakarıılıca gibi kaynak suları bulunuyor.  Bu mevsimde oldukça yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Sadece doğal güzellikleriyle değil Çibörek, Haşhaşlı Çörek, Karakedi Bozacısı, Mercimekli Bükme, Met Helva, Petifur gibi lezzetleriyle de oldukça meşhur. 

Eskişehirde bir günde neler yapılır? Nereleri gezebilirim? Eskişehir tarihi yemek mekanları nelerdir? gibi sorular aklına takılanlar ve bir blog yazısı hazırlıyorum. Size rehber olması dileğiyle. 

Eskişehir"de nerede kalınır?

Şehrin içinde ama dışında gibi Tasigo Hotel


Ben konaklama olarak Odunpazarında tepede bulunan Tasigo Hotel'i tercih ettim. Eskişehir,yer altı suları ile de ünlü. Günyüzü Çardak Kaplıcası, Hasırca, Sakarıılıca gibi kaynak suları bulunuyor.  Tasigo Termal Hotel'i tercih sebebim; doğayla iç içe olması. Odunpazarı'na merkeze yürüme mesafesinde.  Eğer bu mevsimde gidecekseniz hamam, sauna, spa gibi aktivitelerden de faydalanabilirsiniz.

 Tasigo Hotel'de güne açık büfe kahvaltıyla başlıyorsunuz. Peynir ve zeytin, domates-salata çeşitleri ve şarküteri bölümü klasik açık büfe çeşitleri. Tasigo'da Eskişehir'i anımsatan bir bölüm daha var. O da haşhaşlı lezzetlerin olduğu bölüm.



  

  



Tarihle iç içe yaşanmışlıklar semti Odunpazarı



Eskişehir tarihle iç içe.. Odunpazarında dolaştığınızda eski günlere özlem duyuyorsunuz. Birbirine selam veren,  Türkçenin hala esnaflarda kullanıldığını görmeniz muhtemel. Günümüzde market olarak adlandırsak da burada hala  Bakkaliye. 

Odunpazarındaki taş evler, Osmanlı dokusunu hissedebileceğiniz bir bölge.



Çarşı içindeki müzeleri ziyaret edebilir ya da benim gibi mekanlardan birinde soluklanabilirsiniz. 

Kırım Tatar Börekçisi

Şüphesiz Eskişehir merkezde en eski Çibörekçi Papağan'dır. Ancak daha önce deneyimlediğim için bu kez Odunpazarı'ndaki "Kırım Tatar Çibörekçisi" ni denedim. Lezzeti yerindeydi. Tavsiye ederim.


Odunpazarında bulunan Şelale Park'ta gün batımını izleyebilirsiniz. Eskişehir ayaklarınızın altında. 

Eskişehir'in en ünlü yiyeceklerinden haşhaşlı çöreğin adreslerinden "Murat Pastanesi"

Yılların pastanesi olan Murat Pastanesi'nde öğlen taş fırın simit çay ve haşhaşlı çöreklerinden yedim. Güler yüzlü ve samimi bir işletme. Eskişehir'de yorulduğunuzda bir çay molası için burayı tercih edebilirsiniz. Reşitpaşa caddesinde.


 Eskişehir'in ünlü tarihi helvacısı "Tanınmış Helvacı"

Eskişehirde Değirmen sokakta bulunuyor. Birçok helvacı var. Ancak en ünlü olan Tanınmış Helvacı.

Burada adettendir dediler. İstanbul'a giderken helva götürülürmüş. Bende tahin ve met helvası aldım. Helvası taze ve ağızda dağılıyor. Uğrayacak olanlar için dipnot. Tarihi helvacı saat iki-üç gibi kapanıyor. Bir de maalesef kredi kartı geçerli değil. 


Eskişehir merkezde haşhaş almak isteyenler için önerim 'Haşhaşçı Dedeş' Doğal ve taze olarak çekiyorlar. 

Eskişehir'de güzel bir akşam yemeği yemek isterseniz önerebileceğim adres 'Ciğerci Ahmet' .


Urfa'ya özgü lezzetlerin sunulduğu, yöresel kıyafetlerle hizmet eden çalışanların olduğu ve türkülerin çalınıp söylendiği bir geceye hazırlıklı olun!

Otantik ortamı ve lezzetlerinden dolayı Türkiye'nin dört bir yanından uğrayan ziyaretçileri var. Sadece lezzetler değil. Ciğer sipariş ettikten sonra yanında bol meze çeşidi geliyor. 19:00 civarı canlı müzik Show başlıyor. Yemeğinizi yerken bir yandan da eğleniyorsunuz. Fiyatlarına gelince 2019 yılı itibariyle ödediğimiz rakam kişi başı 35 TL.


Ve son olarak ; Tebdil-i mekanda ferahlık vardır diyor yazıyı sonlandırıyorum.



 Eskişehir’e yolunuz düşerse İstanbul Kazan Ben Kepçe’nin kulaklarını çınlatmayı  unutmayın!

eskisehir_kalinacak_yerler, eskisehir gezilecek_mekanlar, eskisehir_yemek_mekanlari, ciğerci_ahmet_eskisehir, tasigo hotel eskisehir, eskisehir_odunpazari,






3 yorum :

  1. Eskişehir hakkında çok güzel bir yazı hazırlamışsınız. Tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize çok sevindim:) Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...