21 Haziran 2018 Perşembe

Beşiktaş Çarşıda Kahvaltı Yapılacak Mekanlardan/ Cafe Taraça

Cafe Taraça, Beşiktaş çarşının girişinde bulunan Sinanpaşa Pasajının üst katında, 90'lı yıllardan beri hizmet veriyor.

90’lı yıllar kafe kültürünün ilk hayatımıza yeni girmeye başladığı zamanlar.. Hatırlar mısınız? O zamanlar arkadaşlarımızla vakit geçirmek için alternatifler fazla yoktu. Şimdilerde en çok kullandığımız instagramda kaydedip  uzun uzun gidilecekler listesi de hazırlamıyorduk.  Gideceğimiz mekanlar oldukça sınırlıydı. Ne serpme köy kahvaltıları ne de çeşit çeşit gurme lezzetler vardı. Dolayısıyla yiyebileceğimiz şeyler de sınırlıydı. Ama belki de dostluklarımız daha kalıcı, gittiğimiz mekanlara daha sadıktık. İşte Cafe Taraça'da tam da  o zamanlardan beri hayatımızda olduğu için benim için ayrı bir yere sahip. Kısacası Klasiklerden.. 


Cafe Taraça'nın iç dekorasyonu da çok hoş. İçeri girer girmez gözünüz tabelalara takılabilir ve kendinizi Amsterdam'da hissedebilirsiniz. Sevimli bir terası da var. Özellikle yaz aylarında açık alanda yemek yemeyi seviyorsanız burayı da değerlendirin derim. 


Cafe Taraça’nın menüsünde Dünya mutfağından izlere rastlıyorsunuz.. Serpme köy kahvaltıları ve açık büfe kahvaltılar sıkılanlar için farklı alternatifler bulunuyor. 


Cafe Taraça'nın Amerikan ve Fransız usulü hazırladıkları kahvaltı tabakları, son zamanlarda oldukça ön planda. Dana Bacon, Sosis, İki göz yumurta, Pancake, Tereyağı, Kızarmış Domates ve Kızarmış Patates ile sunulan Amerikan usulü hazırladıkları Big Plate ve Skillet kahvaltısını denedim.  



Özellikle sucuk, pastırma gibi yiyecekleri pek dışarıda yemek istemiyorum. Çünkü bütün gün midem yanıyor. Ama burada denediğim kahvaltıda böyle bir şey söz konusu olmadı. Benim gibi mide hassasiyeti olanlar için öneririm. Skallet kahvaltı tabağı, patates ve iki göz yumurta ile sunuluyor. Ancak bu şekilde sevmeyenler için yumurtayı çırpılmış olarak da hazırlayabiliyorlar. Göz yumurta sevmeyenler için duyurulur.


Fransız mutfağına özgü Kruvasan'ın bulunduğu Paris Kahvaltı Tabağında, Camambert, Gouda Peyniri, Tereyağı, Yumurta, Ev Yapımı Böğürtlen Reçeli, Cherry Domates, Taze Meyveler var. 

Cafe Taraça'da Klasik kahvaltıdan yanaysanız burada sizin için de seçenekler mevcut. Klasik kahvaltı ya da Serpme Kahvaltı Tabağı seçebilirsiniz. 


Çoğu mekanda serpme kahvaltı istediğinizde kendi belirledikleri ürünleri getiriyorlar. Bazen kahvaltıda yemeyi sevmediğiniz lezzetler de sunuluyor. Yenilmediği için de çöpe atılıyor. İşte o zaman çok üzülüyorum. Cafe Taraça’nın serpme köy kahvaltısında Peynir, Zeytin, Söğüş tabağı, Reçel çeşitlerini tek tek seçebiliyorsunuz. Burada sizin özgürlüğünüze bırakılmış olması güzel düşünülmüş bir ayrıntı. 


Ve puncakeleri.. Cafe Taraça'da nın Orman Meyveli Puncake'i.. Puncake sevenlerin denemesi gereken lezzetlerden olur kendileri.. Taze mevsim meyveleri kullanılarak oluşturulan lezzet benim favorim oldu.



Kahvaltı dışında makarnadan sandwich'e, tost ve burger, krep ve tatlı  çeşitlerine kadar birçok alternatif bulunuyor. Sundukları lezzetlerde porsiyonlar da oldukça doyurucu.


Cafe Taraça’da herkesin damak zevkine hitap eden kafelerden biri. En önemlisi de her yerde bulamayacağınız farklı lezzetlere sahip. Yolunuz Beşiktaş taraflarına düşerse farklı ambiyansa sahip bu sevimli mekanı da ziyaret etmenizi öneririm.

Fiyat Bilgisi: 
Big Plate Kahvaltı Tabağı: 31 TL
Üç Peynirli Skillet: 22 TL
Pancake: 14 TL
Adres: 
Sinanpaşa Pasajının üst katı/Beşiktaş.
Telefon Numarası:
0212 227 81 53

1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...