17 Ekim 2017 Salı

Asuman Çikolata Dükkanı /Moda/Kadıköy

Asuman, Kadıköy Moda'da bulunan küçük ama şirin bir çikolata dükkanı. Kapının girişinde buram buram çikolata kokusuyla karşılaşıyorsunuz. Çikolatanın dayanılmaz kokusuyla kendinizi içeri atıyorsunuz:) Yaklaşık olarak 40 çeşit çikolata bulunuyor. Çikolata vitrini olan bölüm aynı müze gibi. Ben burasının ismini asu çikolata müzesi koydum. Çikolata müzesinden istediğinizi seçip kendi çikolata tabağınızı oluşturabilirsiniz.


  

   


Gelelim Asuman’la ilgili detaylalara..

Ahşah ve otantik görünümlü bir mekan olan Asuman Online Çikolata Dükkanı'nda Belçika çikolatası kullanılıyor. Farklı çikolata çeşitleriyle yaratıcılıkta sınır tanımıyorlar. Bu yüzden  çikolata severlerin uğrak mekanlarından. Ama bence mekanı farklı kılan tatlılara verdikleri özel isimler. 

Asuman'da her tatlının kendine özgü bir hikayesi var. Geçmişte sıkça kullanılan eski isimlerin bugün de yaşatılmasına katkıda bulunmak için tatlılara Asuman, Feride, Feraye, Feride, Müjgan, Oya gibi isimler vermişler.


Asuman, kavanoz içinde çilek, çikolata ve bisküvi parçalarıyla; Feride, Bol çikolatalı sıcak kek üzerine antep fıstığı ve mascarpone dondurmayla; Feraye, waffle üzerine taze çilek ve eritilmiş çikolata ile; Müjgan, kedi dili bisküvi üzerine maskarpone dondurma ve sıcak espresso ile;  Oya, taze çilek ve beyaz çikolata kreması, hafif karamelize edilmiş badem ile sunuluyor.

              





Mekanın ismiyle özdeş olan Asuman tatlısı dışında Feride ve Oya'yı da beğendim. Tavsiye ederim.

Fiyat listesi:

Çikolata'nın 100 gramı 11 TL.

Asuman: 14 TL(Tadımlık) , Doyumluk isterseniz 17 TL

Feride: 17 TL

Feraye: 17 TL

Müjgan: 19 TL

Oya:17


Adres:

Caferağa mah. Şair Nefi sok. no:9 Kadıköy 

*Moda ilkokulunun arkası

Telefon: 

0216 388 69 54

Çalışma saatleri:

Mekan 12:00 ile 23:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.





2 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...