12 Ocak 2016 Salı

City Cooks Mutfağı/Etiler

  City Cooks Mutfağı, 2010 yılında Etiler Alkent sitesinde hizmet vermeye başlamış. Workshop eğitimleri, Mutfak Kiralama, Danışmanlık, Etkinlikler ve Catering gibi hizmetler sunuluyor. Eğitimler için 25 kişilik eğitim mutfağı, , Toplantı Salonu, Barista ve Kahve Eğitim standı, 100 kişilik davet düzenlenebilen bir terası var. 25 kişilik gruplar halinde katılabildiğiniz workshoplarda mutfağa dair dair temel bilgilerin dışında alanında uzman şeflerden pratik bilgiler öğrenebilirsiniz. City Cooks Mutfağında kişiye özel verilen eğitimler dışında Doğum Günü, Düğün, Nişan , Lansman,, Gala gecesi etkinlikleri, Bayi ve Müşteri toplantıları, özel davetleriniz için catering hizmetinden faydalanabiliyorsunuz.
  Yılbaşı öncesi Stilika bloğunun sahibi Rabia'nın davetiyle City Cooks Mutfağı'nı daha yakından tanıma imkanım oldu. Yılbaşı öncesi  Şef Barış Aytekin ve Recep Aydoğan'la Cook ürünlerini kullanarak Narlı ve Kestaneli İç Pilav, Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri, Hindi Tandır, Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Bal Kabağı yaptık. Yemekleri yaparken mutfağa dair ufak tefek ipuçları da aldık. Mesela; soğan doğrarken gözünüzün yanmaması için şunları yapmamız gerekiyor: Soğan doğrarken dik ve soğandan olabildiğince uzak duruyorsunuz. Burnunuzdan değil ağzınızdan nefes alıyorsunuz. Gelelim tariflerimize;

Bu tarife bayıldım. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim :)

Narlı ve Kestaneli İç Pilav:

Malzemeler:
600 gr pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 lt tavuk suyu
200 gr nar
250 gr kestane (soyulmuş ve haşlanmış olacak. 7-8 dakika 200 derecelik fırına verebilirsiniz.)
150 gr kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
50 gr çam fıstığı
2 adet küp şeker
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
80 ml zeytiğyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Bir tencerede tereyağını eritin. Tereyağ eridikten sonra zeytinyağını koyun. Ardından çam fıstığını da ilave edip kavurun. 1 diş sarımsak atın. Soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.(  Şefimiz pirinci 20 dakika sıcak suda bekletmemiz gerektiğini söyledi. Pilav yapmadan önce ben de mutlaka sıcak suda bekletirim.) Pirinçleri de yaklaşık 10 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve baharatları ekleyin. Sarımsağı içinden alın. Pişmesine yakın kestane ve kuş üzümlerini atıp karıştırın. Ocağın altını kapatıp demlendirin. Bu sırada narı ilave edip karıştırın.

Hindi Tandır:

Malzemeler:

1 adet Hindi But
1 adet Kereviz
1 adet Havuç
1 adet Soğan
1 adet Patates
*Kereviz, Havuç, Soğan, Patates soyulmuş, iri doğranmış olacak.
8 diş sarımsak
10 dal taze kekik
Hardal
Tuz
Tane Karabiber

Yapılışı:
Hindi butu açarak kemiğini çıkartın. Hindi butunun derili tarafına bıçakla çizikler atın. Sarımsakların yarısını bıçakla ezip bu çiziklere yerleştirin. Açılmış hindi butunun içerisine; hardal sürün. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Taze kekiğin yarısını koyun.Sarımsakları bıçakla ezip yarısını koyun.Hindi butunu katlayarak sarın. Fırın ipi ile bağlayın. Isıtılmış tavada tüm yüzeylerini izleyip tavadan alın. Ardından tavaya sebzeleri atıp kavurun. Tavaya yapışan parçaları temizlemek için bir miktar su ekleyin. Hindi tandırı da tekrar tavaya alıp nemlendirin. Streç filimi yayın Hindi butunu sıkıca sarın.Ardından Cook Çok Amaçlı Folyo ile tandırı tekrar sarıp kenara ayırın.(Biz workshopta Cook ürünlerini kullandık.)  Sotelenmiş sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan kekiği de atın. Biraz zeytinyağı gezdirin. Sarılmış hindi butunu sebzelerin üzerine yerleştirin. 200 derece fırında yarım saat pişirin. Isıyı 170 derece'ye düşürüp bir saat daha pişirin.


Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri:

Malzemeler:
8 adet Brüksel Lahanası
2 adet Havuç
1 adet Brokoli
1 adet Karnıbahar
1 adet Patates
Zeytinyağı
Tuz 
Tane Karabiber
1 çay kaşığı köri
2 diş sarımsak

Yapılışı:
Sebzelerin kabuklarını soyup temizleyin ve doğrayın. Tüm sebzeleri bir kapta karıştırıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın. Bir tencereye su koyup ocağa alın. Sarımsak ve Zerdeçalı ekledikten sonra alıp Cook Çok Amaçlı Alüminyum Folyo ile sebzelerin üzerini kapatıp yumuşayana kadar tencerenin üzerinde tutun.


Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı:

Malzemeler:
1 kg balkabağı
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz
Karabiber
Taze nane
Kaymak
Krema

Yapılışı:
Bal kabaklarını 1 cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince zeytinyağında soteleyin. Bal kabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin.Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin. Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin. Bal kabağının altına bu karışımı sürüp servis edin.




Adres:
Alkent sitesi, Etiler

Telefon:
0212 590 61 61

Workshop için City Cooks'a ve ürünler için Cook'a çok teşekkürler.



3 yorum :

  1. afiyet şeker olsun canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. cook ürünlerini ben de seviyorum, kaliteli ve sağlam ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...