30 Aralık 2015 Çarşamba

Şef Deniz Orhun ile Pastanede Yılbaşı Menüsü

Şef Deniz Orhun' la 19 Kasım Cumartesi günü Arzum Küçük Ev Aletleri sponsorluğunda Pastane stüdyolarındaydık. Amerika'da master yapan ve mutfak alanında bilgili bir şef eşliğinde workshop yapmak çok keyifliydi. 




Şef Deniz Orhun, hafta içi her gün TRT'de 'Pastane' adlı programla ekranlarda..Enerjik, disiplinli ve her şeyden öte samimi bir şef olduğu için kendisini seviyorum. 


Workshop öncesi, Arzum Okka ile kahve keyfi yaptık.


2016'ya merhaba demeye az kaldı. Yeni yıl için hemen hemen bütün evlerde tatlı telaşlar başladı. Deniz Orhun yeni yıl için güzel bir yılbaşı menüsü hazırlamış. Arzum Küçük Ev Aletleri'nin yeni ürünü Maximin (Kap için kap doğrayıcı) in yardımıyla mantı ve meze yaptık. 
Mantı yapmak, en zahmetli yemeklerden... Hamur yoğurmak ve mantı hamuru açmak benim için biraz zor olsa da eğlenceliydi. Mantı'nın iç malzemelerini( Lahana, Havuç, Sarımsak, Soğan) Arzum Maxi Min 'in içine atıp beş dakika kadar çalıştırdık. Ardından elimizle ve oklava yardımıyla açıp malzemeleri içine koyduk.



Mantı'dan sonra hazırladığımız meze benim favorim oldu :) Yılbaşı mezesinde;Haşlanmış nohut, bir diş sarımsak, limon, zeytinyağı, çok az domates salçası veya biber salçası ve cevizi Maximin'in içerisine koyup, biraz karıştırdık.



Gün sonunda Arzum Küçük Ev Aletleri bizi Maxi min( Kap içinde kap doğrayıcı) ile uğurladı. Maxi Min'in, 1,5 litrelik büyük haznesinin içinde küçük porsiyonlar için 0,3 litrelik küçük bir haznesi bulunuyor. Büyük haznede, çift bıçak olduğu için meyve ve sebzeleri kolay parçalıyor. Küçük hazne ise sarımsak gibi küçük yiyecekler için.. Küçük haznesi sayesinde kokular birbirine karışmamış oluyor. Ayrıca, çırpma diski sayesinde mayonez gibi kıvamlı soslar hazırlayabiliyor.



Bu güzel organizasyon ve Arzum Maximin hediyesi için Arzum Küçük Ev Aletleri'ne, keyifli sohbet eşliğinde yemek yapma keyfi için Şef Deniz Orhun'a çok teşekkürler..




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...