15 Aralık 2015 Salı

Kaşıbeyaz Akvaryum/Florya

Kaşıbeyaz Restoran'ın , dünyadaki akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip, Avrupa'nın en büyük akvaryumu olan Floryadaki İstanbul Akvaryumda da bir şubesi bulunuyor.İçeri girer girmez şık ve görkemli bir dekorasyonla karşılaşıyorsunuz.


Florya sahilde denize sıfır mekanda; deniz manzarasının yanında restoran içinde bulunan akvaryum eşliğinde antep mutfağına özgü lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.



Şef Talip Yüce, 1975'den beri, yani Kaşıbeyaz'ın ilk açıldığı günden beri Kaşıbeyaz'ın mutfağında.. 
Çorbalardan; analı kızlı çorba,sıcak mezelerden humus ve içli köfte, nar ekşili lahmacun; ana yemeklerden soğanlı ve fıstıklı kebap; tatlılardan ise; katmer, baklava denediğim lezzetlerden..

Analı kızlı çorba'nın lezzetini beğendim.



Soğuk Mezeler:
Soğuk mezelerden en çok hoşuma giden Zeytinyağlı dolma'ydı.

 

 




Sıcak Mezeler:
Pastırmalı humus'un kıvamı oldukça iyiydi. İçli köfte'nin haşlama halini daha çok seviyorum. Nar ekşili cevizli lahmacun Kaşıbeyaz'da favori lezzetlerimdendir. Çıtır çıtır.. Tam istediğim gibi..







Ana Yemekler:
Soğanlı kebap mı fıstıklı kebap mı derseniz hiç düşünmeden fıstıklı kebap derim. Çünkü antep fıstığını kebaba çok yakıştırıyorum. Etin lezzeti de önemli..Etin lezzetli olmasının sebebi; sinirsiz olması ve kuyruk yağıyla baharatların fazla kullanılmaması. Kısaca etin ham haliyle sunuyorlar. Kuzu eti kullanılması ve etlerin zırh adı verilen özel satırlarla dövülmesi de işin bir diğer sırrı. 




Tatlılar en sevdiğim bölüm. Şöbiyet ve baklava favorim oldu. Resimde de gördüğünüz gibi şöbiyeti seven bir tek ben değilim :)





Fiyat listesi:
Analı kızlı çorba: 9, 5 TL
Soğuk mezeler: Ortalama 14,75 TL
Haşlama içli köfte:11 TL
Nar ekşili fındık lahmacun:6 TL
Fıstıklı kebap:42 TL
Soğan kebap: 40 TL
Cevizli baklava: 12, 50 TL
Şöbiyet:13,5 TL
Katmer:18,5 TL



Adres:
Şenlikköy mah. Yeşilköy Halkalı cad. No:93/4 Florya

Telefon:
0212 910 01 01

Bu güzel davet için Kaşıbeyaz  Lezzet Grubu ' na çok teşekkürler..







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...