13 Ekim 2014 Pazartesi

Fauchon Paris Türkiye/ Akasya Avm/ Acıbadem/ Üsküdar

   Fransa'nın dünyaca ünlü yeme-içme markası Fauchon Paris 'in Türkiye şubesi 2 Ekim'de Akasya Avm'de açıldı. Fauchon Paris'in yönetim kurulu başkanı Michel Ducros, Caner-Asena Erkin çifti, Duygu Bal, Hıncal Uluç, Yiğit Dikmen, Tayfun Topal, Reha- Esra Tartıcı da açılışa katılan ünlü isimlerdendi.

  Alkollü-alkolsüz kokteyller, özgün tatlı ve pastalar ve yemekler Fransız aşçıların maharetli ellerinde..Kahvaltıdan sandviçlere, salatalardan çorbalara, sıcak-soğuk başlangıçlardan ana yemeklere uzanan geniş bir menüye sahip. Somonlu milföy,  özel tekniklerle hazırlanan organik limonlu tavuk, rengarenk salatalar menüde bulanan bazı yiyeceklerden.. Menüde, Fransız ve dünya mutfağına ait lezzetlerin yanı sıra Türkiye'ye özgü Fransız aşçılar tarafından özel hazırlanan tatları da bulmak mümkün : 

 Pastırmalı kuru fasulye eşliğinde ağır ateşte pişirilen kuzu incik, Antep fıstıklı-kaymaklı ekler ve türk kahveli-kakuleli ekler.. 


Faucon Paris, şık bir konsepte sahip brasserie-gurme butik. 



Fotoğraflardan anlaşılacağı üzere, içeride ayrı bir dünya var. 





Rengarenk macaron, çeşit çeşit ekler ve pastalar bulmanız mümkün.  



 


Çilekli ekler'ini beğendim. 

Alkollü-alkolsüz kokteyllerden de çilekli olanını sevdim.



Bostock , Fauchon Tourte gibi ekşi mayalı ekmekleri, Pain Au Chocolat ve Kruvasanı da yine tercih edebileceğiniz alternatiflerden..





Keyifli ve bol sohbetli bir açılıştı. Davet için Dialog Medya 'ya, bizi güzel bir şekilde ağırladıkları için Fauchon Paris çalışanlarına çok teşekkürler. 


Adres:
Akasya Avm/Acıbadem/ÜSKÜDAR 




2 yorum :

  1. Ne güzel bir yermiş, paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. ekmeklere bayıldım.. İstanbul'da birbirinden etkileyici mekanlar açılmaya başladı..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...