8 Ağustos 2019 Perşembe

Yeşilçam Cafe&Bistro&Nargile/ Alasancak/Üsküdar


Yeşilçam Cafe&Bistro, yeni keşiflerimden biri. Panaromik boğaz manzarasına karşı konumlanmış olan mekan Üsküdar Salacak sahilinde. Çok merkezi bir konumu var. Marmaray'a yaklaşık 15 dakika yürüme mesafesinde..



Yeşilçam cafe konseptleri son zamanlarda oldukça popüler. Ancak bildiğiniz Yeşilçam konseptinde bir mekan değil burası. Mekan sahibi Ahmet Beyle sohbet ederken neden Yeşilçam Cafe diye sordum. Mekan sahibi Ahmet Bey yan tarafta  Hollywood Cafe vardı. Bende nostaljik olsun diye Yeşilçam Cafe ismini koydum dedi. Yaratıcı bir fikir olmuş!




Yeşilçam Cafe’nin iç dizaynı oldukça hoş. Eski sanatçıların kareleri bulunuyor. Eskilere gidiyorsunuz. Yeşilçam Cafe'ye gittiğimde Kemal Sunal'ın Şaban’ı Öyleyim di mi?,  Hihi.  Cüneyt Arkın'ın Malkoçoğlu, Battal Gazi’nin  Hiieeeyt repliği, Tarık Akan’ın Ferit’i , Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın rol aldığı Al Yazmalım Selvi Boylum filmindeki Asya ile İlyas’ın efsane aşklarını hoş bir tebessüm ile anımsadım. Hatta Al Yazmalım Selvi Boylum’un müziğini kulağımda duyar gibi oldum. 





Gündüz kafe akşam ise Bistro olarak hizmet veriyor. Akşamları canlı müzik ve var. Farklı sanatçıların canlı sahne performanslarını izleyebilirsiniz. Karaoke geceleri de düzenliyorlar. Aklınızın bir köşesinde olsun.  Akşam eğlence 21:00’den gece saat 02:00 ye devam ediyor. Biliyorsunuz gece dışarıda güvenilir bir eğlence mekanı bulmak zor. Aile ortamını önemseyen mekanların sayısı da oldukça az. Özellikle bayanlar olarak buna çok ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Yeşilçam Cafe müşterileriyle o kadar güzel bir bağ kurmuş olmalı ki  gönül rahatlığıyla eğlence için tercih edilen mekanlar arasında




Hafta sonu güzel havanın tadını çıkarmak için Yeşilçam Cafe'nin yolunu tuttum. Hafta sonu bizimle birlikte havanın tadını çıkarmak isteyenler de vardı. Hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Yeşilçam Cafe'ye hafta sonu gelecekseniz önceden rezarvasyon yapmanızı tavsiye ederim. Otopark, vale hizmetleri de mevcut.



Serpme kahvaltısını denedim. Peynir tabağı, zeytin , domates, salata, reçel, bal, kaymak, tereyağı, acuka; sıcak olarak ise sigara böreği, patates kızartması, menemen ya da sahanda yumurta tercih edebiliyorsunuz. Sınırsız çayla birlikte 2 kişilik kahvaltı 59, 90 TL. Fiyatları da oldukça uygun. 





Ben klasik lezzetlerin yanında mekan sahibi Ahmet Bey'in hazırladığı iki çeşit peyniri beğendim. Zerdeçallı Peynir ve Acukalı Peynir. Yakın zamanda çok daha az çeşitten oluşan doğal kahvaltı da menüye eklenecek. İlk olarak benden duymuş olun!



Yeşilçam Cafe'de asıl mevzu  ''Celfin''





Türk Mutfağına En Güzel Armağan' olarak tanımlıyorlar. Çukurova yöresinde de sık olarak kullanılan Celfin, körpe tavuk demek. Celfin,  soya soslu, tereyağlı tavuk kanat. Aslında tavuk kanattan daha fazlası diyebiliriz. Körpe pilicin yaprak kanadı özel kasaplık tekniği ile marine ediliyor. Daha sonra tereyağında özel baharatlarla harmanlanarak sıcak toprak güveçte servis ediliyor. Eğer farklı lezzetler peşindeyseniz denemenizi tavsiye ederim.



Adres:

Salacak mah. Üsküdar Harem Sahil Yolu, Üsküdar.


* Fiyatlar 2019 Ağustos ayı itibariyle geçerlidir.Mekan fiyatla ilgili değişiklik yapabilir.









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...