25 Nisan 2015 Cumartesi

Anadolu yakasında bir kahvaltı mekanı: Mutfak Kitap/Kadıköy

Mutfak Kitap, Kadıköyde bulunan küçük ama şirin bir mekan. İbrahim Dinç ve Taha  Dinç kardeşler, mutfakla ilgili tüm yeme-içme kitaplarını bir yerde toplamak amacıyla oluşturmuş. Burası Türkiye'de aşçılığı daha iyi noktalara getirmek için akademik anlamda bir arşiv.


 Zamanla pastacılık malzemeleri ve mutfak ekipmanları da satmaya başlamışlar. Şu anda da Şef Taha Dinç ve Şefika Günyel tarafından pasta, ekmek, macaron, meze kursları da veriyorlar. Kişiye özel eğitim programı hazırlayarak,sizin belirleyeceğiniz tarih ve saatlerde kursları gerçekleştiriyorlar.Geçtiğimiz hafta sonu Tarçın Event's aracılığıyla Mutfak Kitap'ı keşfettim. Gittiğimde masayı güzel bir şekilde donatmışlardı. Masada görmüş olduğunuz her şey doğal. Peynirler, Ezine'den, Zeytinler Gemlikten, Reçeller ise kendi yapımları.
 Ben her peyniri yiyemiyorum. Kahvaltı için peynirimi yıllardır semt pazarından alırım. Ama Mutfak Kitapta yediğim peynir çok hoşuma gitti. Hazır satmış olsalardı bir kalıp alacaktım :) 


 Sucuk konusunda da hassasım. Maalesef marketten sucuk almıyorum. Marketteki sucuklar midemi çok rahatsız ediyor.  Sucuğu da Kastamonu da özel olarak yaptırıyorum. Gün boyu midemi hiç rahatsız etmiyor. Burada yediğim sucuk da Kütahya'dan geliyormuş. Masaya gelen sucuklu yumurtanın tadını da beğendim. Midemi yakmadı. 


Bize özel olarak hazırladıkları Kruvasanlar ise oldukça lezzetliydi. Mutfak Kitap'a giderseniz kruvasanları denemenizi tavsiye ederim.


Ekşi mayalı ekmek, ise kendi yapımları ve tamamen doğal. Mayayı 3 yıl önce %100 buğday unu ve sudan oluşturmuşlar. 3 yıldır aynı mayayı herhangi bir katkı maddesi kullanmadan, elle yoğurularak kullanıyorlar. Ekmeğin lezzetini beğendim. 


Kahvaltı sonrası Taha Dinç bizim için ekşi mayalı ekmek yaptı.


Fırından çıkar çıkmaz dumanı üzerindeyken tereyağ sürüp yemek lazım değil mi:) 


Kadıköy taraflarında kahvaltı mekanı arayanlar için burayı öneririm. Kahvaltısını beğendim.Ancak çay sever biri olarak çayın demi çok açık geldi. Hemen neden bu kadar açık diye sordum. Mideye dokunmaması için çayı soğuk suyla demliyorlarmış. Bu şekilde akşama kadar içmiş olsanız dahi midenizi herhangi bir şekilde rahatsız etmiyormuş. Kısaca burada her şey sağlığa uygun olarak hazırlanmakta. Ama ben demli içtiğimi söyleyince hemen çayımı değiştirdiler :) Hassasiyet için teşekkür ederim. 

Ayrıca öğle yemekleri için atıştırmalık bir şeyler isteyenler için meze çeşitleri de hazırlamaya başlamışlar.


Bizi güzel bir şekilde karşıladıkları ve uğurladıkları için Mutfak Kitap'a, davet için Tarçın Event's e çok teşekkürler. 

Fiyat listesi:
Serpme kahvaltı: 1 kişi 25 TL, 2 kişi 40 TL

Adres: 
Söğütlüçeşme caddesi/Nüzhet efendi caddesi/Kadıköy ( Kadıköy boğanın oradan rıhtıma doğru inerken Akbank, Akbank'ın yanında da Şatır dövizci var. Şatır dövizci'nin oradan girdiğinizde ikinci dükkan . ) 


3 yorum :

  1. Ne güzel bir etkinlik olmuş Büşracım. Şu ana kadar bu tip etkinliklerde bulunma şansım olmadı maalesef :(
    Kadıköy'e gidersem bu kahvaltı mekanını not aldım canım, paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Mutfak - kitap a facebook üzerinden aboneyim sık sık paylaşım yapıyorlar ama açıkcası gidip orada kahvaltı edildiğini bilmiyordum. Hem de kitaplar arasında ilk Kadıköy'e inişimde mutlaka uğrayacağım. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  3. Mutfak - kitap a facebook üzerinden aboneyim sık sık paylaşım yapıyorlar ama açıkcası gidip orada kahvaltı edildiğini bilmiyordum. Hem de kitaplar arasında ilk Kadıköy'e inişimde mutlaka uğrayacağım. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...