26 Mart 2015 Perşembe

Basilico/Gayrettepe

Gayrettepede bulunan Basilico, Akdeniz ve İsviçre mutfağı ile Osmanlı mutfağından örnekler bulabileceğiniz şık bir konsepte sahip restaurant. Her gün yeni lezzetler deneyen, var olan lezzetleri yeniden yorumlayan iki şef Dimitri Duffour ve Burak Arslanla çalışıyorlar.  Kuzu Gerdan Çorbası, Kinoa kısırı, 6 saat ağır ateşte pişen Dana Kaburga, 8 saat pişirilen Keşkek üzerinde isli Kuzu Tandır, Karidesli Bruschetta,İsviçre Mutfağından Cheese Fondue'yi denedik. 
Kuzu Gerdan Çorbası'nın sunumunu ve lezzetini beğendim.


Kinoa Kısırı, farklı bir tat..


6 saat ağır ateşte pişen Dana Kaburga favorim oldu.



Kuzu Tandır'ın eti lokum gibiydi. Keşkek ile uyumu iyiydi. 


Karidesli Bruschetta ile devam ettik. 


Peynir'in bir kap içerisinde eritilip, uzun çatalla ekmek ve sebzeye batırılarak yenen Cheese Fondue'yü denedik. Peynir kokusu çok keskindi. 



Tatlılardan ise, Kestaneli Milföy Pasta ve Çikolatalı Fondue yedik. Kestaneli Milföy Pasta'nın tadını beğendim. 


İsveç çikolatasından yapılan Çikolatalı Fondue ise gecenin yıldızı oldu :) 




Şefin yaptığı şov ise çok güzeldi. 



Fiyat listesi:

  


Adres:
Gayrettepe mah, Pazar sok. 

Telefon:
0212 267 28 67

Davet için Basilico ve Gezenti Anne'ye teşekkürler.. 

Çalışma Saatleri:
Mekan 10.00 ile 23.30 arasında hizmet vermektedir.

2 yorum :

  1. Burak Şef ve Dimitri Şef yine nefis lezzetler hazırlamışlar.
    Afiyetler olsun canım…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  2. Menüyü okuyabilseydik keşke :( Resim küçük olduğundan okunmuyor :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...