27 Kasım 2014 Perşembe

Akdeniz Hatay Sofrası/Fatih

Geçtiğimiz hafta Akdeniz Hatay Sofrası'nın 30. yılını kutladık. Yöresel ürünlerini yine Hataya özgü baharatlarla harmanlayıp sunuyorlar. Mutfaklarında Margarin, Glikoz ve renklendirici ürünler kullanmıyorlar. Bunların yerine sızma zeytinyağı, Tereyağı, Naturel Sızma Zeytinyağı, Kaya tuzu ve Deniz tuzu kullanıyorlar.
 
 
Barış Bey'in "Hataya gelmeyen hataya düşer." demesi boşa değil :)
 
 


 Zahter salatasının; al biber, yeşil soğan, domates, maydanoz, zeytinyağı ve narla sunumu oldukça farklıydı.
 
Zahter Salatası
Başlangıç olarak masamıza gelen Muhammara, Antakya kısırı ve Humus lezzet olarak doyurucuydu.
 
Muhammara 

Antakya kısırı


Humus

 Günün çorbası, Ekşi aşı çorbasıydı.  Minik içli köfte parçacıkları, haşlanmış nohut, havuç ve nar ekşili sosla yapılan çorbanın yöresel sunumu ve lezzeti hoşuma gitti.
 
 
 Çorbanın ardından gelen Kaytaz böreğiyle, ince bulgur, kıyma, baş biber, ceviz içi ve hatay baharatlarıyla hazırlanan Oruk Haşlamanın sarımsak, zeytinyağı ve nar ekşili sosla sunumu favori lezzetim oldu :)
 
Kaytaz böreği
Bu fotoğraf da Kaytaz böreği'nin yoğun ilgi görmesinin kanıtı:
 
 
 
Oruk haşlama
 
Metrelik Kebap, hem masamızı hem de midemizi şenlendirdi.
 
Metrelik kebap
 
 
Metrelik kebap
 
 Metrelik  Kebap'ın ardından harika bir showla Cerre kebabı ve Tuzda tavuk hem gözümüze hem de midemize hitap etti.
 
Tuzda tavuk
  
Kangurulardan Fuat Bey'in sunumu da görülmeye değerdi :)
 
 
 
 
Kebap ve tuzda balığı bize özel olarak hazırlanan pideyle  midemize indirdik.
 
  
 Cerre Kebabı ise Barış Deveci'nin maharetli ellerine teslim ettik.
 
 
 Cerre Deveci Kebab, görüntüsüyle iştahımızı kabarttı.
 
 
 Yine güzel bir Show ve orijinal sunum ile Hatay'ın meşhur künefesi..
 
Hatay künefe
 

 
En sevdiğim bölüm :)
 
Künefe
 Tatlı olarak sadece künefe yoktu. Kireçte kabak ve Belluriye tatlısı da midemizi şenlendirdi. Kireçte kabak tatlısı yapımı zor bir tatlıdır. Akdeniz Hatay Sofrasında bu tatlının hakkını vermişler.
 
Kireçte kabak tatlısı
 Manda kaymağı ile harmanlanıp sahlepli dondurmayla sunulan Belluriye tatlısı ise beni benden aldı. Lezzetini çok beğendim. Şiddetle tavsiye ederim.
 
 
 Barış Deveci, Akdeniz Hatay Sofrası içinde açtıkları Antakya Bakkalı' na özgü lezzetle bizi uğurladı.
Antakya Bakkalı'nı bilmeyenler için dipnot: Zeytinyağı, Nar ekşisi, Antakya kahvesi ve lokumu, Zeytin çeşitleri, Doğal salça, Yöresel peynir, Ev yapımı reçeller, Katkısız sabunlar, Geleneksel kurabiyeler, Yöresel şerbetler, Baharatlar, Kireç tatlısı ve zahter gibi Antakya yöresine ait lezzetleri bulabilirsiniz bir bakkal.
 
 
 
Bizi güzel bir şekilde ağırlayan , cömertliği ve güzel enerjisi için Barış Develi'ye  ve bu güzel lezzetlerle tanışmamızı sağlayan Derya Korkmaz 'a çok teşekkürler.
 
 
Fiyat listesi:
 
Zahter: 10 TL
Muhammara: 9 TL
Antakya kısırı: 8,5 TL
Humus: 8 TL
Ekşi aşı çorbası: 11 TL
Kaytaz böreği: 3,5 TL
Oruk haşlama (Tanesi): 5 TL
Metrelik kebap : 3 kişilik: 90 TL,5 kişilik: 145 TL
Cerre Develi Kebap: 2 kişilik: 85 TL, 4-5 kişilik: 155 TL
Künefe: 10 TL
Kireçte kabak tatlısı: 9 TL
Belluriye tatlısı: 11 TL
 
Adres:
Ahmediye caddesi, No:44 / A, Fatih (Historia'nın yan tarafı, Atatürk havaalanı'a giden metroya bindiğinizde Aksaray durağında inmeniz gerekiyor. Aksaray metrosuna yürüme mesafesinde :)

4 yorum :

  1. Bir iki kez gitmistim, hakikaten lezzetliydi tattiklarim . Bilhassa kunefiyi cok net hatirliyorum;)

    YanıtlaSil
  2. bizim evde gerçek ve çok da iyi yemek yapan bir Hataylı yaşıyor o nedenle dışarıda hiç bir şey beğenenmez oldum ben çok fena :-((

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun canım.Yalnız humus dikkatimi çekti, bildiğimiz humustan çok farklı görünüyor.

    YanıtlaSil