19 Mart 2013 Salı

Kebapçı İskender(İskenderoğlu Cevat)-Bursa İskender

Geçen haftasonu Bursadaydım.Bu sefer Bursa Kazan Ben Kepçe oldum:)Kebapçı İskender(İskenderoğlu Cevat)'ya gittim.Yani;İskenderin doğduğu yer.Küçük bir mekan olduğu için siparişinizi veriyorsunuz ve dışarda sıra oluyorsunuz..İçeride masa boşaldığı zaman siparişinizi hemen size getiriyorlar.Ayrıca güler yüzlü çalışanları var.Hem hizmet hemde lezzet bir arada.

İskenderin bol etli az pideli olanını severim.Birde terayağını unutmamak lazım :).Garajın ordaki Uludağ Kebapçısının lezzeti ayarındaydı.

İskenderin nasıl doğduğunu benim gibi merak edenler varsa paylaşayım :)

1867 yılında,Mehmet oğlu İskender Efendi'nin Bursa Kayhan'daki dükkânlarında başlar. O günlerde kuzu bir bütün olarak ve yere paralel biçimde odun kömürlü bir ocakta pişirilmektedir. Ancak İskender Efendi kuzu etinin farklı bölümlerinin kendine has lezzetlerinin müşterilerine eşit oranda dağılmasını sağlamak için çözüm aramaya başlar.

İskender Efendi,Kuzu etini sinir ve kemiklerinden ayırır, dikey çubuğa kat kat yerleştirir ve tasarladığı dik bir ocağın önünde döndürerek odun kömürü ile pişirir. Sonuç gerçek bir yemek buluşudur.

Uludağ yaylalarındaki otlar ve kekik ile beslenen koyun ve kuzu etlerinin farklı bölümlerinin lezzetlerinin birbiriyle karışmasıyla ortaya çıkan, pide, özel tereyağı, sos, yoğurt, domates, yeşilbiber ilavesiyle geliştirilen, yanında şıra (kuru üzümden elde edilen bir içecek ) ile servis edilen bu kebap türünün ünü dilden dile yayılmaya başlar. Dünya mutfakları içinde önemli bir yere sahip Türk mutfağının önemli lezzetlerinden "İskender Döner Kebap" doğmuş olur.

Kebapçı İskenderoğlu Cevat,TS-EN ISO 22000 - 2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi almış bir mekan.

Fiyat Listesi:

İskender'in Bursada diğer şubeleri bulunmaktadır.

Adres:

Atatürk caddesi.Heykel/Bursa

Telefon Numarası:

444 16 18

Çalışma Saatleri:

Hafta içi: 12 gibi açılıyor akşam 18.30 gibi kapanıyor.

Haftasonu: 12 gibi açılıyor akşam 20.30 gibi kapanıyor.

Mekanda Kredi Kartı,ticket geçerlidir.Ancak multinet ve sodexho geçmemektedir.

Kebapçı İskendere ait daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

22 yorum :

  1. off fena pahalıymış
    bizde dönerciyiz ama bu fiyatlar uçmuş canım;)
    altın kapı döner bile bu kadar pahalı değil
    çooook şaşırdım
    afiyet olsun canım
    diğer yemek postlarını bekliyorum
    öperim seni, kocamannn;)

    YanıtlaSil
  2. pahalı gerçekten ama artık iskenderin üzerine tek kat ince döner döşeyip 13 e satıyorlar..

    YanıtlaSil
  3. Kebapçı İskender (İskenderoğlu Cevat) da fiyatların böyle olduğunu duymuştum, hiç gitmedim ama lezzetinin yerinde olduğunu da söylediler. Bu fiyat normal belki de bizim burada onun yanından bile geçmeyecek döner iskender 12 Tl. Yine de dönercilere hatırlatmak isterim ki, bizlerin döneri unutmaması için sizin de fiyatlarınızı bu minvalde belki ayarlamanız gerekir. Zira hatırlıyorum da lise de öğrenciyken bile şehrimizin en pahalı dönercisinde gayet rahat yemek yerdik hem de porsiyonlar dolu doluydu, öyle karışık et filan olmazdı. Hoş şimdi hayvancılık mı kaldı ki düzgün et yiyelim, fiyatlar uçtu.

    Yine çok keyifli bir post olmuş bu arada. Gezen, görüp fotoğraflayan, ve o güzel mamaları yiyen damaklar dert görmesin:)). Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Herşey tadında: Canım biz İstanbulda uygun fiyata İskender yiyoruz ama tabakta İskenderden çok pide oluyor :)Aslında bize pahalı geliyor ama bir tabak dolusu hemde kalın dilimlenmiş et yiyorsun :)Teşekkür ederim canım
    Hayat böyle bişi: İskende konusunda bende senin gibi düşünüyorum canım:)Hem ince döner oluyor hemde çok fazla pide koyuyorlar.Çok fazla pide koymalarından hiç hoşnut değilim.
    Googok: Canım çok teşekkür ederim.Fiyat konusunda İstanbulla kıyasladığın zaman pahalı ama hem lezzet için hemde hizmet için değer :)

    YanıtlaSil
  5. ben Bursa da Uludağ iskenderde yiyorum iskenderi :)

    YanıtlaSil
  6. :)Bende şimdiye kadar hep Uludağ Kebapçısında yiyordum.Burada ilk defa denedim .Burasının etini de begendim.

    YanıtlaSil
  7. Bursa'mızın iskenderi tarifsizdir, fakat herkesin el ayarı farklı olduğu için tüm şubelerdeki tadı da fark edilecek niteliktedir ^,^ söylemeden geçmiyim dedim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Eee herşeyin orjinali başkadır. Memeleketiminde herşeyi bir başka güzel :)

    YanıtlaSil
  9. Harika gözüküyor yaa...İşletmenin büyüğü küçüğü değil lezzetlisi önemli benim için..Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  10. İskeeeeeeendeeeer bayılırım, ama henüz bursa da yemek nasip olmadı, inşallah en kısa zamanda yolum düşerde yerim :))
    evleniyorumm.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. tereyağsız iskenderin tadımı olur tabi :)
    afiyet bal şeker olsunn :)

    YanıtlaSil
  12. Mlovet: Tabi ki şubeden şubeye lezzet farkları oluşabilir :)Aslında bilindik yerlerde yemek en iyisi :)
    Kurabiye Canavarı:Bursada İskender yedikten sonra bir süre İstanbulda canım İskender yemek istemiyor.Aynı tadı bulamıyorum:)
    Ayşegül Beşparasız: Evet benim en çok önem verdiğim iki şey vardır birincisi lezzet ikincisi hizmet :)
    Gün Köseoğlu: İnşallah canım.Bursada yemeni çok isterim.Bir daha canın burda yemek istemeyecek benim gibi:)
    Uğur Böceğim Mutfağı: Sende İskender çok seviyorsun anlaşılan.Teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
  13. offfff dıyorum offffffffff:) ıskender varya kac yıldır yemedım ben ve nasıl canım cektı su anda:) afıyet olsun yemek sevenler kulubune seve seve uyeyım:)

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim canım :)İskenderi Bursada yemen lazım :)İnanılmaz güzel.İstanbulda da güzel yapan yerler var ancak etleri ince doğruyorlar.İnce doğradıkları içinde dönerden bir farkı kalmıyor

    YanıtlaSil
  15. Canım çekti vallahi. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. mmm cok severım bızım yakınada acıldı arada gıdıyoruz ama bursadakı gıbımı acaba

    YanıtlaSil
  17. Bursada İskender yemeyi çok seviyorum.Çünkü etler tombul tombul:)Burada döner gibi ince koyuyorlar birde çtabağı çok pideyle dolduruyorlar

    YanıtlaSil
  18. Bizde dağa kayağa giderken mutlka hem çıkışta hem inişte yeriz ve bayılırız. Pahalı olduğu doğru, ama lezzeti bence de çok farklı.Bu arada önerilerinizi tek tek okuyacağım,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Canım Bursa'ya kadar gelip haber vermemişsin:)))ÖPtüm...

    YanıtlaSil
  20. Ihlamurcum:O güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Aynen katılıyorum.Herşey memleketinde güzel :)Sevgiler
    Derya Sezgin:Deryacım bir günlük geldik döndük yazın daha sık geliyorum o taraflara haber vereceğim :)Öptüm.

    YanıtlaSil
  21. Ben kendimce gurme yim İSTANBUL da bulamadım Bursa'ya gittim yemek için pahallı diyen arkadaşlar bu kalitede ve lezzeti İstanbul'da değil hiç bir yerde bulamazsınız ben bir çok lüks yerde yedim ama yediğim kazık oldu İskender değil Fiat araba üretiyor mercedes te ama ağzının tadını bilen mercedese biniyor anlayana

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...