5 Temmuz 2019 Cuma


Kai Çengelköy

Kai Çengelköy, Refi Paşa Yalısında  faaliyet gösteriyor. Denize sıfır olan mekanda boğaz adeta ayaklarınızın altında. Gündüzü ayrı akşamı ayrı güzel. Ve daha fazlası işte burada sıcacık ortamıyla Kai Çengelköy’de.. Mis gibi boğaz havası alalım manzaranın tadını nefis lezzetlerle çıkaralım diyorsanız burası size göre..

Refi Paşa Yalısı’nın hikayesi ise şöyle;

General İsmail Refi Evinç, Osmanlı ordusunda mücadele vermiş. İstiklal Savaşı, Sakarya Muhaberesi ve Büyük Taarruz gibi önemli savaşlarda çarpışmış, Atatürk tarafından yarbaylık rütbesine layık görülmüş. 1. Dünya savaşında düşman kuvvetlerince esir alınmış. Ardından Osmanlı ordusu tarafından kurtarılmıştır. 1938 yılında ise Refi Paşa Yalısına geri dönmüştür. Restore edilerek halka sunulan Kai Çengelköy, şık ve modern restoran&cafe konseptiyle Refi Paşa yalısında hizmet veriyor.

Manzarası güzel ama lezzetler nasıl peki? Şunu söylemek gerekir ki; manzaraya karşı lezzeti, sunumu ve hizmeti aynı kalitede bulabileceğiniz mekanların sayısı oldukça nadir. Kai Çengelköy’de istediğim kritelerin hepsine sahip..

Kai Çengelköy, uzman bir ekip tarafından yönetiliyor. Dünya mutfağına ait lezzetler Excutive Chef Bület Tokatlı yaratıcılığıyla yeniden yorumlanıyor. Menüde kahvaltı, atıştırmalıklar, pizza, hamburger, beyaz et ve kırmızı et gibi oldukça fazla alternatif var. Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde iftar için de aklınızın bir köşesinde bulunmalı!



Bülent Chef diyor ki; “ Sevgini bıçağa, ruhunu tabağa vereceksin.”

Şefin özenerek hazırladığı lezzetlere aşkını kattığı bir gerçek.. Böyle mekanları seviyorum. Oldukça ilgili personeliyle de gönlümü feth eden bir mekan oldu.

Kai Çengelköy’de doğum günü, evlilik teklifleri, nişan, kına gecesi gibi organizasyonlar da yapılıyor. Müzik, fotoğraf çekimi ve süsleme gibi ayrıntılar da düşünülmüş. Bu tarz etkinlik düşünenler varsa bu mekanı da listelerine ekleyebilirler.

Bu sene doğum günümü  Kai’nin etkinlik için ayırdıkları yalının özel katında kutladım. Şefin maharetli ellerinde hazırlanmış lezzetlerinden ve güler yüzlü hizmet anlayışlarından dolayı oldukça memnun kaldım. Yaşattıkları güzel anlar için artık benim gönlümde Kai Çengelköy’ün ayrı bir yeri olacak.  

Yemek olarak, Etli Keşkek Çorbası, Kai  Et Çökertme ve Lokum tercih ettim. Keşkek hem lezzet hem de sunum olarak oldukça iyiydi. Kai Et Çökertme, taze baharatlarla tatlandırılmış, renkli biber ve domatesle sotelenmiş dana bonfile dilimleri, kibrit patates ve mantar ile sunuluyor.  


Kai Lokum’da bonfile dilimleri patates kızartması ve ızgara sebzeyle servis ediliyor. Etin lezzeti oldukça iyiydi.  Kesinlikle denenmesi gereken lezzetler.  Kahvaltı ya da yemek için tercih edecek olanlar için küçük bir dipnot geçmek istiyorum: Hafta sonu sadece rezarvasyonla müşteri ağırlıyorlar.



Ben doğum günü organizasyonu için tercih ettim. Son günlerde evlilik teklifleri için romantik bir evlilik teklifi düşünenler varsa Kai Çengelköy’ü mutlaka not etmeli bence. Kepçe tavsiyesidir. İşin mutfağında aşk varsa orada lezzet vardır! Unutmayalım Aşka giden yol mideden geçer.

Adres:

Kaptan-ı Derya Seyit Ali Paşa sok. No: 8 Havuzbaşı/Çengelköy

Telefon:

0216 318 0 333






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...