Mövenpick Hotel içerisinde bulunan Azzur Restaurant 4. levent metrosunun hemen yanında merkezi bir konumda bulunuyor. Ağırlıklı olarak akdeniz mutfağına özgü lezzetler bulabileceğiniz bir mekan. Mövenpick Hotel'in mutfağı İtalyan baş aşçı Giovanni Terracciano tarafından yönetiliyor.
Mövenpick Hotels&Resorsts, 'bistro' ve 'gastronomi' konseptlerini bir araya getirerek 'Bistronomi' menüsü oluşturarak yemek severlerin beğenisine sunacak. 20 yıl önce Fransa'da başlayan ve günümüzde global mutfak akımı haline gelen 'Bistronomi' trendinden etkilenen otel grubu , Dünyadaki tüm otellerde aynı anda 20 Ekim-20 Kasım tarihleri arasında hazırladıkları 'Bistronomi' menüsünü lezzet düşkünlerine sunulacak.
12 Ekim günü Bistronomi menüsündeki lezzetleri ilk tadanlardandık.
12 Ekim günü Bistronomi menüsündeki lezzetleri ilk tadanlardandık.
Bistronomi menüsünde; salata, kırmızı ve beyaz et, deniz mahsulleri bulunuyor. Menüde vejeteryanların da tadabileceği Kuru fasulye ve kök sebzelerden oluşan sebze suyuyla pişilen Pot-Au-Feu-Vegetarian adlı bir lezzet de bulunuyor. Bence bu alternatif çok iyi düşünülmüş.
Salade Niçose, Mevsim sebzelerinden oluşan ton balıklı salata. Mevsim sebzelerinden oluştuğu için taze ürünler kullanılıyor. Ton balığının olduğu her salata çok lezzetli oluyor.
Deniz mahsullerinde Plateau de Fruit De Mer ve Moules Marinierês olarak iki seçenek var.
Plateau de Fruit De Mer, İstiridye, midye , somon tartar, deniz tarağı, karides kokteyl ve dip soslar eşliğinde; Moules Marinierês ise Tereyağlı ve sarımsaklı midye. Patates kızartması ile servis ediliyor. Biz Tereyağlı ve Sarımsaklı midyeyi denedik. Midye severler denemeli.
Beyaz ve kırmızı et olarak Cabillaud à la Bordelaise, Pot au Feu à La Bourgeoise, Cordon Blue Au Comtê var.
Cabillaud à la Bordelaise, Patates püresiyle servis edilen İstakoz Soslu, taze baharatlarla panelenmiş Morina balığı.
Pot au Feu à La Bourgeoise, Kök sebzeler ve yaban turbu ile servis edilen, ilik suyunda kaynatılan Dana yahni.
Cordon Blue Au Comtê, Comte Peyniri, Trüf mantarı, Dana jambon bulunuyor. Mevsim yeşillikleri ve küp patates kızartmasıyla sunulan Dana Nuar'ı denedik. Eti yumuşak ve lezzetliydi. Tavsiye ederim.
Bistronomi menüsünde tatlı olarak ise Cafê Gourmand bulunuyor. İçeriğinde Mövenpick kahvesi ve çikolatalı kek bulunuyor.
Fiyat listesi:
Salade Niçose (Ton balıklı salata): 45 TL
Plateau de Fruit De Mer (Deniz mahsulleri tabağı): 125 TL
Moules Marinierês (Tereyağlı, sarımsaklı midye): 50 TL
Cabillaud à la Bordelaise, (Morino Balığı): 55 TL
Pot au Feu à La Bourgeoise(Dana yahni): 70 TL
Cordon Blue Au Comtê (Dana Nuar): 78 TL
Pot-Au-Feu-Vegetarian Mevsim yeşillikli salata)
Mövenpick Hotel İstanbul Adres:
Emniyet Evleri Mah. Büyükdere Cad. No: 4
4. Levent/İstanbul
( 4.Levent metrosundan indikten sonra Emniyet evler çıkışını kullanın. 4. Levent metrosunun hemen yanında bulunuyor.)
Telefon:
0212 319 29 29
Salade Niçose, Mevsim sebzelerinden oluşan ton balıklı salata. Mevsim sebzelerinden oluştuğu için taze ürünler kullanılıyor. Ton balığının olduğu her salata çok lezzetli oluyor.
Deniz mahsullerinde Plateau de Fruit De Mer ve Moules Marinierês olarak iki seçenek var.
Plateau de Fruit De Mer, İstiridye, midye , somon tartar, deniz tarağı, karides kokteyl ve dip soslar eşliğinde; Moules Marinierês ise Tereyağlı ve sarımsaklı midye. Patates kızartması ile servis ediliyor. Biz Tereyağlı ve Sarımsaklı midyeyi denedik. Midye severler denemeli.
Beyaz ve kırmızı et olarak Cabillaud à la Bordelaise, Pot au Feu à La Bourgeoise, Cordon Blue Au Comtê var.
Cabillaud à la Bordelaise, Patates püresiyle servis edilen İstakoz Soslu, taze baharatlarla panelenmiş Morina balığı.
Pot au Feu à La Bourgeoise, Kök sebzeler ve yaban turbu ile servis edilen, ilik suyunda kaynatılan Dana yahni.
Cordon Blue Au Comtê, Comte Peyniri, Trüf mantarı, Dana jambon bulunuyor. Mevsim yeşillikleri ve küp patates kızartmasıyla sunulan Dana Nuar'ı denedik. Eti yumuşak ve lezzetliydi. Tavsiye ederim.
Bistronomi menüsünde tatlı olarak ise Cafê Gourmand bulunuyor. İçeriğinde Mövenpick kahvesi ve çikolatalı kek bulunuyor.
Fiyat listesi:
Salade Niçose (Ton balıklı salata): 45 TL
Plateau de Fruit De Mer (Deniz mahsulleri tabağı): 125 TL
Moules Marinierês (Tereyağlı, sarımsaklı midye): 50 TL
Cabillaud à la Bordelaise, (Morino Balığı): 55 TL
Pot au Feu à La Bourgeoise(Dana yahni): 70 TL
Cordon Blue Au Comtê (Dana Nuar): 78 TL
Pot-Au-Feu-Vegetarian Mevsim yeşillikli salata)
Mövenpick Hotel İstanbul Adres:
Emniyet Evleri Mah. Büyükdere Cad. No: 4
4. Levent/İstanbul
( 4.Levent metrosundan indikten sonra Emniyet evler çıkışını kullanın. 4. Levent metrosunun hemen yanında bulunuyor.)
Telefon:
0212 319 29 29
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder