13 Nisan 2015 Pazartesi

Develi Florya

Develi, Arif Develi'nin dedesi tarafından 1912 yılında Antep'te kurulmuş. Arif Develi, 1966 yılında İstanbul'a gelerek Samatyada Develi restaurant'ı açmış, 6 yaşından beri bu mesleği sürdüren Arif Develi, lezzet ve hizmet konusunda titiz davranan işletmecilerden biri.. Arif Develi, mekandan ayrılan her bir müşterinin güler yüzle ayrılmasına önem veriyor. 
Gaziantep mutfağı dışında Ege, Akdeniz, Orta Anadolu'ya ait yöresel tatları da bulabilirsiniz. 
2002 yılında Zagay Survey tarafından İstanbul'un en iyi restoranı, 2006 yılında İngiltere'nin Observer gazetesi tarafından dünyadaki En iyi 100 lokanta listesine  girmiş.. 

8 nisan Çarşamba günü Bi Mutfak İki Şef'in düzenlediği organizasyonda Arif Develi ve Nuri Develi'de bizimleydi.. Bol ikram ve güler yüzlü çalışanlarıyla bizi çok güzel ağırladılar..
Arif Develi'nin oğlu Nuri Develi, içten ve samimi konuşmasıyla bizi duygulandırdı.

Develi bizim için özel ve bol ikramlı bir menü sundu. 
Yuvalama çorbası ile başladık.. Yuvalama çorbası'nı çok beğendim.


Develi'nin etli çiğ köftesi sofranın olmazsa olmazlarından.. Bence etli çiğ köftenin hakkını fazlasıyla veren bir mekan.. 



Çorbanın ardından gelen ara sıcaklarımız: Abugannuş, Muhammara, Develi Sarma, Köpoğlu


Mezelerden en çok hoşuma giden Develi Sarma oldu.


Ara sıcaklar; İçli köfte, Özel pastırmalı humus, Antep usulü cevizli kuru patlıcan dolma, Nar ekşili fındık lahmacun. 
Antep usulü içli köfte favori lezzetim oldu. 

 
 

Yemekler gelmeden önce, Nuri Develi de bize yemeklerin hikayesini anlattı. Nuri Develiye çiğ köftenin sırrı soruldu. 


Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak çiğ köftede yarıştı.


Ana yemekler; Fıstıklı kebap, Terbiyeli kuzu şiş, Kavurmalı ala nazik kebap, Soğan kebabı, Köme kebabı.
Nuri Develi'nin keşfettiği ve türk mutfağına kazandırdığı en güzel lezzet olan Fıstıklı kebap, en iyilerden. 

Fıstıklı kebap 
Terbiyeli kuzu şiş
Ala Nazik
Soğan Kebabı
Köme Kebabı
Yaprak Şöbiyet, gecenin ilerleyen saatlerine doğru gelmesine rağmen hayır diyemeyeceğim bir lezzet oldu. Antep fıstığı olan her şeye bayıldığımı itiraf ediyorum :)



Tatlı sonrası terasta içilen türk kahvesi ve çay keyfi her şeye bedeldi. Develi Restaurant, diş kirasıyla uğurladı. Antep fıstıklı baklavası çok lezzetliydi. 



Bu güzel etkinlik için Bi Mutfak İki Şef'e, güzel bir şekilde ağırladıkları için Develi ailesi'ne çok teşekkürler.. 

Adres:

Çiroz mevki, İstanbul asfaltı. Florya ( İbb Sosyal Tesisler'in yan tarafı )



8 yorum:

  1. Etkinlik muhtesem olmus paylasim icin tesekkurler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel bir etkinlikti. Çok tesekkurler canım :)

      Sil
  2. Paylaşım için teşekkürler...Epey iştah açıcı bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım:)) Herşey bol boldu.O akşam tüm kuralları yıktık :))

      Sil
  3. Develi tabii ki çok bildiğimiz bir yer. Etkinlik ve yemekler gerçekten muhteşem. Tok karnına bile hepsine imrendim. Acaba ben de mi bir acaiplik var? :)) Nefis bir post olmuş ellerinize sağlık. Sizin bloğunuzdan çok faydalanıyorum. Süper.

    YanıtlaSil
  4. Develi tabii ki çok bildiğimiz bir yer. Etkinlik ve yemekler gerçekten muhteşem. Tok karnına bile hepsine imrendim. Acaba ben de mi bir acaiplik var? :)) Nefis bir post olmuş ellerinize sağlık. Sizin bloğunuzdan çok faydalanıyorum. Süper.

    YanıtlaSil
  5. Evet ben de Develi lezzetlerini çok seviyorum.Antep yöresel yemeklerine de ayrıca ilgim var :) Faydalı olmasına çok sevindim :))

    YanıtlaSil
  6. Önünden gelip geçiyoruz ama hiç de girme fırsatım olmadı.
    Bu yazıyı okuduktan sonra daha ne kadar durabilirim girmeden, bilmiyorum:)

    YanıtlaSil